Söylenti: Apple, 2020'den önce delikli ekran tasarımına geçmeyecek

Apple çentik ekran
Apple çentik ekran

Birçok farklı akıllı telefon üreticisinin delikli ekran teknolojisini kullanmaya başlamasının ardından iPhone tarafında da durumlar fazlasıyla merak ediliyor. Yeni söylentiler Apple'ın 2020 sonrasında bu yapıya geçiş yapacağı yönünde. Söylentiler ve konuya ilişkin detaylar haberimizde:

Akıllı telefon tasarımları hızla değişiyor. Henüz geçen sene iPhone X ile hayatımıza giren 'çentikli ekran' bugünlerde yerini yavaş yavaş 'delikli ekranlara' bırakıyor. Hatta 2019 itibariyle bu tasarım izlerini taşıyan modeller hayatımıza tam anlamıyla girecek gibi görünüyor. Ama aslında dahası var.

iPhone X sonrasında birçok farklı üretici bu sistemi kullanarak telefonlardaki ekran / çerçeve oranını üst seviyeye taşımayı başardı.
iPhone X sonrasında birçok farklı üretici bu sistemi kullanarak telefonlardaki ekran / çerçeve oranını üst seviyeye taşımayı başardı.

"Çentikli ekran 2020'den sonra değişecek!"

Ekran / çerçeve oranının yükselmesi için her türlü yönteme başvuran şirketler, bu alanda önemli bir rekabete giriyor. Dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Apple da aslında bu noktada başı çekiyor. Az önce bahsettiğimiz gibi Apple aslında iPhone X ile birlikte geçen sene çentikli ekran tasarımını kullanmaya başladı. Şimdi ise birçok akıllı telefon üreticisinin delikli ekran örneklerinin çıkmasıyla birlikte Apple'ın bu konu hakkındaki tutumu merak edilmeye başlandı.

Evet; şimdiden yeni iPhone'lara dair ortaya çıkan çeşitli söylentiler var. Ancak görünen o ki Apple, 2020 yılına kadar çentikli ekran tasarımını devam ettirecek. Yani aslında söylentilere göre iPhone'larda delikli ekran isteyenlerin en az iki sene beklemesi gerekiyor. Bir dizi isabetli tahminiyle bilinen Ice universe, attığı tweet'lerde de bu konu üzerinde duruyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >