Soylu, "Cumhurbaşkanına bir şey olsaydı 100 yıl tramva yaşanırdı"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Allah muhafaza eğer Cumhurbaşkanı’nın başına bir şey gelmiş olsaydı bu millet 100 yıllık travma yaşardı. Bu millet rahmetli Menderes’in resmini 50 yıl sandığın en altında saklamak zorunda kaldı."

Bakan Soylu, 15 Temmuz darbe kalkışmasını da şu sözlerle değerlendirdi: “Allah muhafaza eğer Cumhurbaşkanı'nın başına bir şey gelmiş olsaydı bu millet 100 yıllık travma yaşardı. Bu millet rahmetli Menderes'in resmini 50 yıl sandığın en altında saklamak zorunda kaldı. Köleleştirilmiş bir düzen öngörmüşlerdi. Sendikanın, çalışanın, işadamının, çiftçinin, memurun herhangi bir öneminin olmadığı bir düzeni acımasız bir şekilde getireceklerdi 15 Temmuz'da"

Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ve Ahmet Kıvanç'ın sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, kamu personel rejiminde “sistem açığı” bulunduğunu belirterek önümüzdeki dönemde Türkiye'nin bu sorunu çözmesi gerektiğini söyledi. Soylu, “Çok başlı, çok ücret yapılı, çok statülü, giriş-çıkış yöntemi kendine ait çok eski refleksler üzerinden oluşturulmuş sistemi Türkiye taşıyamaz. Adam 3 bin lira maaş alıyor, 500 lirasını PKK da FETÖ de kendine istiyor. Bu bir sistem açığıdır” dedi.

Kamu personel rejiminde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olarak geneli ilgilendirmeyen bazı düzenlemelerin kanun hükmünde kararnameyle yapılmasının düşünüldüğünü, genele ilişkin düzenlemenin ise Anayasa değişikliği ile gerçekleştirilebileceğini, yakında gündeme geleceğini vurgulayan Soylu, " Dünyanın hiçbir anayasasında bu kadar detaylı devlet çalışanları kavramı yok. Çok başlı, çok ücret yapılı, çok statülü, çok eski refleksler üzerinden oluşturulmuş sistemi Türkiye taşıyamaz" şeklinde konuştu.

"Hâlâ Pennsylvania'da bulunan terör örgütünün başına gönül bağlayan varsa açık söyleyeyim terör örgütünün mensubudur"

Pennsylvania'da bulunan terör örgütünün başı Fetullah Gülen'e gönül bağlayanların açıkça terör örgütü mensubu olduğunu belirten Soylu şöyle devam etti:

"Onlarca insanımızı katleden, bir ülkenin tüm imajını alt üst eden insanların acımasızlığı ortada. Devlet bunu temizlemekle görevlidir. Mağduriyet olabilir, yaşla kuruyu ayırırken bazen sıkıntılar ortaya çıkabilir.Millet görevini yerine getirdi. Millet demokrasiyi muhafaza etti. Şimdi devlet kendi görevini yerine getiriyor. Bunu yaparken de bir devlet adaletli, vicdanlı olmak zorundadır."










Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >