Louvre Müzesi müdüründen inanılmaz itiraf: Büyük güvenlik açığı milyonlarca euroya mâl oldu

Louvre Müzesi
Louvre Müzesi

Dünyanın en çok ziyaret edilen Louvre Müzesi, tarihin en büyük soygunlarından birine sahne oldu. Müze müdürü Laurence des Cars, Fransız senatosunda yaptığı açıklamada, müzenin güvenlik sistemindeki ciddi zaafiyetleri kabul ederek, 88 milyon euro değerindeki paha biçilmez eserlerin çalındığı hırsızlığın gerçekleştiği alanı gören tek bir kameranın olmadığını itiraf etti.

Dünyanın en ünlü sanat müzesi Louvre, gündüz vakti gerçekleşen büyük bir soygunla sarsıldı. Tarihe geçen bu soygunun ardından, müze müdürü Laurence des Cars, Fransız senatosundaki Kültür Komisyonu önünde yaptığı çarpıcı konuşmada, Louvre’daki güvenlik sistemlerinin ciddi eksiklikler barındırdığını itiraf etti.

Louvre Müzesi
Louvre Müzesi

"Soygunun gerçekleştiği balkonu gören tek bir kamera yoktu"

Des Cars, “Soygunun gerçekleştiği balkonu gören tek bir kamera yoktu. Bu, kabul etmemiz gereken bir zafiyet” diyerek, Louvre’un çevresel gözetim sisteminin yetersizliğini açıkça dile getirdi. Apollo Galerisi tarafındaki tek kameranın batıya yönlendirilmiş olması nedeniyle hırsızlık anının görüntülenemediğini vurguladı.

Louvre Müzesi
Louvre Müzesi

Dünyaca ünlü müzenin müdüründen inanılmaz itiraf

Müze müdürü, çalışanların görevlerini eksiksiz yaptığını belirtse de, güvenlik açıklarının uzun zamandır var olduğunu söyledi. “Louvre’un tüm cephelerini kapsayan bir gözetim sistemi yok. Bu nedenle 88 milyon euro değerindeki sekiz paha biçilmez eser, gündüz vakti gözler önünde çalındı” ifadelerini kullandı.

Louvre Müzesi
Louvre Müzesi

İstifasını sundu ama reddedildi

Fransız senatosunda yaşanan gerginlik sırasında, müdüre yöneltilen “İstifa edecek misiniz?” sorusuna da yanıt verdi. İstifasını Kültür Bakanı Rachida Dati’ye sunduğunu ancak reddedildiğini açıklayan des Cars, “Ciddi bir başarısızlıkla karşı karşıyayız ve sorumluluğumu kabul ediyorum. Ancak bu karar Bakanlıkta” dedi.

Louvre Müzesi
Louvre Müzesi

Paris’in kalbinde milyonlarca turistin ziyaret ettiği Louvre Müzesi’nde yaşanan bu büyük hırsızlık olayı, sadece Fransız kamuoyunda değil, uluslararası sanat dünyasında da gündem oldu.

Çalınan eserler, INTERPOL tarafından arama listesine alındı.

Louvre Müzesi
Louvre Müzesi
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >