Spotify ve Apple Music’e büyük rakip: ‘YouTube Music Türkiye’de kullanıma açıldı’

Youtube Premium servisi Türkiye'de hizmet vermeye başladı.
Youtube Premium servisi Türkiye'de hizmet vermeye başladı.

Geçtiğimiz yıllarda Google, bünyesinde bulunan YouTube için sağladığı ‘YouTube Red’ servisini sonlandırma kararı almıştı. YouTube Premium ve YouTube Music olarak iki farklı servis haline getirilen sistem, 1.5 yıllık aranın ardından nihayet bu hafta Türkiye’de kullanıma sunuldu böylece Spotify, Apple Music ve Fizy servislerine yeni bir rakip eklenmiş oldu.

Bir yıldan uzun bir süredir hizmette olan YouTube Premium, Türkiye’de de kullanıma sunuldu. YouTube Premium’un en önemli özelliklerinden biri reklamsız olması. Kullanıcılar tarafından kimi zaman rahatsız edici ve sıkıcı bulunan reklam içerikleri, YouTube Premium servisiyle tamamen kalkıyor. Bu yeni servis ile hayatımıza girecek bir diğer özellik ise arka planda oynatma seçeneği olacak. Yine kullanıcıların en büyük problemlerinden biri olan YouTube’un arka planda çalışmaması tarihe karışacak, servis satın alındığı takdirde videolar arka planda oynatılabilecek. Tüm bu özelliklerin yanı sıra servis kullanıcılara ücretsiz sürümden farklı olarak bazı özel içerikler sunacak. İçerikler, cihaza indirilebilecek ve çevrimdışı olarak izlenebilecek.

Youtube Music, Premium'da yer alan hizmetlerden biri.
Youtube Music, Premium'da yer alan hizmetlerden biri.

YouTube Premium, YouTube'un müzik servisini de içeriyor

Google şirketinin YouTube Premium servisine ek sunduğu bir diğer özellik ise YouTube Music oldu. Spotify’a benzer olarak ücretsiz ve premium sürümleri olan servisin, ücretsiz versiyonunda belirli kısıtlamalar ve reklamlar ile karşılaşılıyor. 2015 yılında YouTube Red olarak hizmete başlayıp daha sonra isim değişikliğine giden bu servisin Spotify ve Apple Music’e rakip olarak piyasaya sürüldüğü ise dikkatleri çeken bir nokta oldu. 3 ay boyunca ücretsiz olarak kullanılabilen YouTube Premium, daha sonrasında rakiplerine benzer bir fiyat politikası izliyor.

Hali hazırda 50 ülkede kullanılan YouTube Premium 23 Temmuz Salı günü verilecek bir davette Türkiye’de resmi olarak tanıtılacak. Davette Jabbar, Zeynep Bastık ve Doğuş Çabakçor gibi isimlerin canlı performanslar sergileyeceği ve etkinliğe YouTube yöneticilerinden Waleed Diab’ın da katılacağı belirtildi.

YouTube Music, premium kullanıcılarına özel içerikler sunuyor.
YouTube Music, premium kullanıcılarına özel içerikler sunuyor.

Kullanım ücretleri rakip servislerle neredeyse aynı

YouTube Premium şu an 3 aylık deneme sürümünde kullanılabiliyor, deneme sürümü bittikten ise ödenmesi gereken tutar aylık 16,99 TL olarak belirlendi. Buna ek olarak YouTube Premium’da aile üyeliği mevcut, bu seçeneğin tutarı ise aylık 25,99 TL.

YouTube Music hizmetlerinin fiyatı bireysel üyelikte 13,99 TL iken, aile üyeliklerinde ise 20,99 TL olarak karşımıza çıkıyor. Her iki seçenekte de aile üyelikleri yalnızca 5 kişi ile sınırlı.

Rakip platformlardan Fizy, premium üyelik için ayda 9,99 TL talep ediyor. Spotify ise ilk ayı deneme sürüm olarak ücretsiz sunuyor, sonraki aylarda premium üyelik ücreti aylık 13,99 TL. iPhone kullanıcılarının tercihi olan Apple Music aylık premium kullanım ücreti olarak öğrencilere 6,99 TL, bireysel üyelere 13,99 TL ve aile paketinde ise 20,99 TL olarak belirlenen fiyatlarla karşımıza çıkıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >