Spotify'da bulduğu açığı kullanarak milyoner olan kullanıcı yakalandı

spotify
spotify

Küresel çaptaki birçok şirketin sisteminde açık bulunduğunu düşünürsek Spotfiy’da olmaması beklenemezdi. İşte kullandığı uygulamada bu durumun olmasını tahmin eden sıradan bir kullanıcı, kısa sürede milyoner olmayı başardı.

Bulgaristan’da yaşayan ve asıl kimliği belli olmayan bir içerik yayıncısı, yasal olarak telif haklarına sahip olduğu müzikleri Spotify’ın bir açığı sayesinde milyon dolara dönüştürdü. Webtekno’nun haberine göre elindeki müzik parçalarını, yazılım botlarını kullanarak şarkıların sürekli oynatılmasını sağladı. Bu sayede binlerce sahte hesap üreten kullanıcı, bu sayede uygulamadan milyonlarca dolar kazandı.

Listenin görüntüsü.
Listenin görüntüsü.

3 milyon dolar kazandı

Son dört aydır aynı işlemi yaparak para kazanmayı başaran kullanıcı, bir bakıma sistem hacklemesi yaptı. Bu süreçte sistemden toplamda 3 milyon dolar kazanan içerik üreticisi, oluşturduğu sahte trafik ile plak şirketlerinin dikkatini çekmeyi başardı ve bu işte bir tuhaflık olduğunu düşünenler şikayette bulundu. Şikayet üzerine Bulgaristan’dan yayın yapan içerik üreticisi yakalandı.

Spotify’ın bu olayın sonrasında yazılım sisteminde düzenlemeye gideceği belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >