Stephen Hawking'den çarpıcı açıklama: İnsanlığın sonunu yapay zekâ getirebilir!

Stephen Hawking
Stephen Hawking

Ünlü fizikçi Stephen Hawking, Lizbon'da düzenlenen bir konferansta uygarlığın sonunu yapay zekâ teknolojilerinin getirebileceğini ifade etti. İşte bilim adamının çarpıcı açıklamaları...

Dünyanın en önemli kuramsal fizikçisi Stephen Hawking, Mayıs'ta yaptığı açıklamada insanlık için en büyük tehdidin uzaylılar olduğunu bildirmişti. İnsanoğlundan çok daha gelişkin olması muhtemel uzaylıların bizi bir bakteriden farksız görebileceğini ifade eden Hawking; nüfus artışı, küresel ısınma ve bulaşıcı hastalıklar sebebiyle insanlığın 100 yıl içince farklı bir gezegene taşınmasıgerektiğini savunuyor.

Amyotrofik Lateral Skleroz hastalığına yakalanan Hawking, cücudunun hiçbir yerini hareket ettiremiyor.
Amyotrofik Lateral Skleroz hastalığına yakalanan Hawking, cücudunun hiçbir yerini hareket ettiremiyor.

Son olarak Lizbon'daki özel bir konferansta bulunan bilim adamı, yapay zekâ ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Yapay zekanın ortaya çıkışının insanlık için en kötü şey olduğunu dile getiren Stephen Hawking; "Yapay zekâ tarafından yardım mı göreceğiz, görmezden mi gelineceğiz, kenara mı atılacağız, yoksa tamamen yok mu edileceğiz? Bu soruların cevabını bilmiyoruz." şeklinde konuştu.

Evet; meşhur fizikçi, yapay zekânın verimli kullanılması halinde başarılı sonuçların ortaya çıkabileceğini dile getiriyor. Ancak bunun tam tersi ihtimalinin de göz ardı edilmemesini istiyor. Öte yandan yapay zekâ yüzünden otonom silahların insanları ele geçirebileceğini de belirtiyor.

Aslında konuyla alakalı birçok farklı bilim insanının farklı açıklamaları var. Çoğu, yapay zekânın insanlığın geleceği için umut olduğunu savunurken, bazıları ise büyük yıkımlara sebep olabileceğini düşünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >