Steve Jobs'ın iş başvuru formu 685 bin TL'ye satıldı

Steve Jobs
Steve Jobs

Steve Jobs'ın üniversiteden önceki dönemlerinde yalnızca 18 yaşındayken doldurduğu iş başvuru formu, müzayede şirketi tarafından 685 bin TL'ye satıldı.

Teknoloji dünyasının efsanevi isimlerinden Steve Jobs, ölümünün üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen çalışma ve söylemleriyle sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Jobs hakkında her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkarken son olarak 1973 tarihli gerçek iş başvuru formu da açık artırmayla sahibini buldu.

Steve Jobs'ın 1973 yılında doldurduğu iş başvuru formunda ilgi alanları ve diğer detaylar görüntülenebiliyor.
Steve Jobs'ın 1973 yılında doldurduğu iş başvuru formunda ilgi alanları ve diğer detaylar görüntülenebiliyor.

18 yaşındayken doldurduğu iş başvuru formu

Steve Jobs'ın 18 yaşındayken doldurduğu bu bir sayfalık form, ilgi alanlarını ve diğer bazı ayrıntıları net şekilde ortaya çıkarıyor. Üniversiteyi bırakmadan önceki süreçte çeşitli iş başvuruları yapan Jobs, bazı sorulara "mümkün fakat muhtemel değil" şeklinde yanıt vermiş; elektronik ve tasarım mühendisliği gibi alanlarda iddialı olduğunu ifade etmiş.

En ilginç kısımlardan biri ise formun RR Auction isimli müzayede şirketi tarafından 5 bin dolarlık başlangıç fiyatıyla satışa çıkarılmasıydı. Gelen teklifler doğrultusunda bu belge tam olarak 174 bin 757 dolara satıldı. Satın alan kişinin kimliği bilinmese de Steve Jobs hayranı bir internet girişimcisi olduğu üzerinde duruluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >