Su ve alüminyum kullanılarak hidrojen oluşturuldu

Hidrojen.
Hidrojen.

Hidrojen enerjisinin kullanılabilir olması ve ortaya koyduğu faydalar birçok açıdan değerlendirilebilir. Hızlıca ve zahmetsiz olarak üretilen hidrojen, uygun bir yakıt için oldukça önemli bir adım olabilir…

Hidrojen enerjisi birçok farklı alanda değerlendirilebilir. Temiz ve sahip olması oldukça kolay olan hidrojen için insanların kafasında birçok soru işareti bulunuyordu. Bu endişeler, hidrojenin taşınmasının oldukça meşakkatli olduğuna dairdi. Amerikan Ordu Araştırma Laboratuvarı’ndaki araştırmacılar, yeni bir alüminyum alaşımına su döktüklerinde ortaya çıkan sonuca çok şaşırdı. Bu karışım sonrasında otomatik olarak hidrojene ulaşılmış oldu.

Hidrojenin su ve alüminyum karışımından meydana gelmesi sadece aşırı derecede yüksek sıcaklıklarda ve ek katalizör yardımıyla mümkün. Bunun yanı sıra, eski karışımlarda hidrojenin üretilmesi saatler alabiliyorken yaklaşık yüzde 50’lik bir etkinliği bulunmaktaydı.

Yeni reaksiyonda ise durumlar oldukça değişti. Ekip lideri Scott Grendahl,"Bizim çalışmamız ile 3 dakikalık bir süreçte yüzde 100 verimlilik sağlayan hidrojen üretebiliyoruz. Özellikle otomatik bir reaksiyon olduğu düşünülünce, bu sonuçlar oldukça etkileyici bir istatistiği gözler önüne seriyor." açıklamasında bulundu. Alüminyum ve suyun taşımasında herhangi bir zorluk söz konusu olmadığı için hidrojen üretimi de oldukça kolay bir şekilde gerçekleşebilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >