Otomobiliyle kanala uçtu: Kurtulduktan sonra ortalığı birbirine kattı

Antalya
Antalya

Antalya’nın Manavgat ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin sulama kanalına düşmesiyle büyük panik yaşandı. İtfaiye ve jandarma ekiplerinin kurtardığı sürücü, alkolmetreyi üflemeyi kabul etmeyince 26 bin TL’yi aşan para cezası aldı ve ehliyetine 2 yıl el konuldu. Olay sonrası sürücünün arkadaşı ve ekipler arasında yaşanan gerginlik de dikkat çekti.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkan bir otomobil sulama kanalına uçtu. İnönü Bulvarı üzerinden Ilıca yönüne ilerleyen Halil İ.B.’nin kullandığı 07 ACZ 912 plakalı Mercedes, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle yol kenarındaki kanala düştü.

Antalya
Antalya

Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi, jandarma ve sağlık görevlileri kısa sürede bölgeye ulaşarak sürücü ile yanındaki arkadaşını araçtan çıkardı. İki kişi, kazayı herhangi bir yara almadan atlattı.

Antalya
Antalya

Alkolmetre gerginliği

Kurtarma sonrası jandarma ekiplerinin yaptığı kontrolde, sürücü Halil İ.B. alkolmetre testini üflemeyi reddetti. Tüm uyarılara rağmen cihazı kullanmamakta ısrar eden sürücü, işlemleri için Kumköy Jandarma Karakolu’na götürüldü. Trafik ekipleri, testten kaçınma nedeniyle kendisine 26 bin 558 TL idari para cezası uyguladı ve ehliyetini 2 yıl süreyle geçici olarak iptal etti. Ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye düşürmekten adli süreç başlatıldı.

Antalya
Antalya

Kazanın ardından araçtan güçlükle çıkan sürücünün arkadaşı ise olay yerindeki çekici ve ekiplerin çalışmalarına sık sık müdahale ederek ekipleri zor durumda bıraktı. Ayakta durmakta zorlanan yolcunun davranışları dikkat çekti.

Antalya
Antalya
Antalya
Antalya
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / İHA