Süleyman Şah, eski yerine taşınacak

Süleyman Şah Türbesinin, bölge PKK’dan temizlendikten sonra Karakozak’taki eski yerine taşınacağı belirtildi.
Süleyman Şah Türbesinin, bölge PKK’dan temizlendikten sonra Karakozak’taki eski yerine taşınacağı belirtildi.

Türkiye ile ABD’nin mutabakata vardığı planın detayları ortaya çıkmaya devam ederken Şubat 2015’te Şah Fırat operasyonu ile Eşme köyüne getirilen Süleyman Şah Türbesinin, bölge PKK’dan temizlendikten sonra Karakozak’taki eski yerine taşınacağı belirtildi. Plana göre Türkiye ve ABD, Münbiç’te 11 gözlem noktası kuracak. 6’sı TSK’ya, 5’i Pentagon’a ait olacak.

Türkiye ile Amerika'nın Münbiç mutabakatına göre; Horoz, Ebu Galgal, Sulayim, Tışrin, Sırrrin ve Karakozak da terör örgütü PYD/PKK çekildikten sonra Süleyman Şah Türbesinin yeniden eski yerine taşınacağı ifade edildi.

Öte yandan bölgede 11 gözlem noktasının kurulacağı, bunun 6'sının Türk Silahlı Kuvvetleri, 5'inin ise Pentagon'a ait olacağı öğrenildi. Terör örgütü YPG'nin varlığına tamamen son verileceği stratejik kentte asayiş, eğitim, sağlık, yargı gibi birimler yeniden şekilleneceği, YPG'ye ait tüm kalıntıların ortadan kaldırılacağı öğrenildi.

Ne olmuştu?

Süleyman Şah Türbesi 2015'te Şah Fırat operasyonu ile
Suriye'nin Eşme Köyü'nden Türkiye sınırına getirilmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasından sonra türbenin eski yerine götürüleceğini söylemişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >