Süleymani'nin öldürülmesinden sonra ABD basınından korkutan senaryo

Washington Post: Orta Doğu sınırlarını aşan şiddet olayları olabilir
Washington Post: Orta Doğu sınırlarını aşan şiddet olayları olabilir

İranlı General Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesi sonrası olayı manşetine taşıyan Washington Post gazetesi, "Orta Doğu sınırlarını aşabilecek şiddet olaylarına yol açabilir" yorumunda bulunarak yeni bir dünya savaşı imasında bulundu.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post tarafından, ABD Başkanı Trump'ın talimatı ile gerçekleştirilen ve İranlı General Süleymani'nin ölümüne neden olan saldırı sonrası ürküten bir senaryo ortaya atıldı. Gazetenin olayla ilgili yaptığı yorumda "ABD ve İran arasında yükselen tansiyon iki ülke arasında Orta Doğu sınırlarını aşabilecek şiddet olaylarına yol açabilir" ifadeleri kullanıldı.

'Gölge Komutan' olarak anılıyordu

Kasım Süleymani, İran'ın Orta Doğu'daki faaliyetlerinde etkin rol almasından dolayı 'Gölge Komutan' lakabını almıştı. Süleymani, İran'ın komşu ülkelerinde ABD karşıtı faaliyetlerde kilit rol oynadığı konuşuluyordu. Son olarak Irak'ta ABD Büyükelçiliğinin işgal edilmesinden Süleymani sorumlu tutulmuştu.

Korkutan senaryo

  • Süleymani'nin ölümü Türkiye gibi dünyanın da gündemine oturdu. Amerikan gazetesi Washington Post, ABD'nin gerçekleştirdiği saldırının bir dünya savaşına yol açabileceği imasında bulundu. Amerikan gazetesinden konuyla ilgili yapılan değerlendirmede "İranlı komutanın öldürülmesinden sonra ABD ve İran arasında yükselen tansiyon iki ülke arasında Orta Doğu sınırlarını aşabilecek şiddet olaylarına yol açabilir" yorumu yapılırken Trump'ın tercihi de eleştirildi.

New York Times: Trump, Bush ve Obama'nın yapamadığını yaptı

Bir başka Amerikan gazetesi New York Times ise Süleymani'ye yapılan operasyonu bugüne kadar eski ABD Başkanları George Bush ve Barack Obama tarafından cesaret edilmediğine vurgu yaparak "Bush ve Obama'nın İranla savaşa yol açacağı korkusu ile yapamadığını Trump yaptı" yorumu yapıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >