Sumo güreşçileri istese de sakal bırakamayacak

Arşiv
Arşiv

Japonya'da sumo güreşçilerinin, ‘uygunsuz’ şekilde sakal bırakması güncellenen görünüm kuralları gereğince yasaklandı. Getirilen son kurallarla birlikte sakalın yanı sıra, uzun tırnak ve dövmeyi de yasaklandı.

Japonya’da suma güreşçilerinin uygunsuz şekilde sakal bırakması yasaklandı. Yasağa neden olarak bazı sporcuların son yıllarda uğur getirdiği düşüncesiyle sakal uzatması olarak gösterildi. Sumo güreşçilerine sakalın yanı sıra, uzun tırnak ve dövme de yasaklandı.

Japon Sumo Birliği'nin (JSA) başı olan Oguruma, "Sumo güreşinin yapıldığı daire kutsal bir yerdir ve izleyicilerin burada çirkin bir manzara görmemesi önemlidir." dedi. Osaka'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Oguruma, güreşçiler birliğinin de yeni kurallar hakkında bilgilendirildiğini açıkladı.

Yeni kurallarla ilgili konuşan, sumo güreşi şampiyonu Kakuryu, "Bu önemli bir duyuru ve hepimizin buna uyması gerekiyor." dedi.

Japonya'da sumo güreşi yapan yabancılar bulunuyor.
Japonya'da sumo güreşi yapan yabancılar bulunuyor.

Ülke medyası, bu gelişmeyi, son yıllardaki bazı skandallar sonrası, Japon Sumo Birliği'nin, sporun imajını düzeltmek için harekete geçmesine bağlıyor.

Yabancı kuralı da devreye sokulmuştu

Japon Sumo Birliği, yakın bir zaman içinde de, yabancı güreşçilerle ilgili bir kuralı devreye sokmuştu.

Japonya'da sumo güreşi yapan yabancılar bulunuyor.
Japonya'da sumo güreşi yapan yabancılar bulunuyor.

Kendi ülkelerindeki ekonomik sıkıntılardan bunalıp yeni bir hayat kurmak isteyen pek çok yabancı sumo güreşçisi Japonya'ya göç ediyor, burada şampiyon olarak büyük paralar kazanmayı hayal ediyorlar. Ancak artan sayıda yabancının Japon milli sporunu ele geçirmesi tehlikesi karşısında bir süre sonra Japon Sumo Birliği her sumo evine sadece bir yabancı güreşçi alınmasını şart koştu.

Japonya'da sumo güreşçisi olmak isteyenler daha 15-16 yaşında keşfedilip sumo evlerinde yetiştiriliyorlar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >