Suriye'deki saldırı sonrası Türkiye'den ilk hamle: Ruslarla devriye iptal

TSK ile Rus ordusunun ortak devriyesi iptal edildi
TSK ile Rus ordusunun ortak devriyesi iptal edildi

Türk ve Rus askerleri tarafından, Suriye'nin Ayn el Arap bölgesinde bugün yapılması planlanan devriye iptal edildi.

Ayn el Arab'da bugün yapılması planlanan Türkiye ile Rusya'nın ortak devriyesi iptal edildi. Fırat'ın doğusuna düzenlenen ortak devriyeler, Barış Pınarı Harekatı sonrası Türkiye ile Rusya'nın anlaşmaya vardığı Soçi mutabakatının ardından gerçekleştirilmeye başlanmıştı. Bu gelişmeler doğrultusunda bölgedeki Türk-Rus ilişkilerinin yeniden şekillenebileceği konuşulmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karşılık verilmiştir

Hükümet kanadından yapılan açıklamalarda intikam vurgusu yapılırken Rusya ve ikili ilişkiler konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Bu hain saldırıya anında karşılık verilmiştir" dedi.

MHP, Rusya'yı sorumlu tuttu

MHP Lideri Bahçeli, İdlib'de düzenlenen ve 6 askerimizin şehit düştüğü saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttu. Bahçeli, "Astana, Soçi ve Cenevre süreçlerinin anlam ve inandırıcılığı artık kalmamıştır. Rusya bir yanda masalarda uzlaşma pozları verirken, diğer yanda Suriye rejimini kışkırtmış, askeri operasyonlara teşvik etmiştir" dedi.

Rusya'dan açıklama

Rusya'dan, Suriye'nin İdlib kentinde 6 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye'nin Rusya'yı operasyon konusunda uyarmadığı için Türk askerinin Suriye ordusu tarafından vurulduğu belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >