Suriyeli mülteci çocuklar nerede uyuyor?

2011 yılından bu yana, fazla 4 milyonu geçen Suriyeli maruz kaldıkları iç savaş karşısında evlerinden ülkelerinden ayrılmak zorunda kaldı. Bu sayının yarısını oluşturan ve bu durumdan en çok etkilenenler ise çocuklar. Çocukların uyumak için güvenli bir yere ihtiyacı olduğunu anlamak o kadar da zor değil.” diyor Magnus Wennman. Ödüllü fotoğrafçı Wennman, “Where The Children Sleep” isimli projesiyle savaşa uykuda yakalanan yüzbinlerce mülteci çocuğun maruz kaldığı acıyı ve diğer ülkelerde verdiği yaşam mücadelesini bu karelerle ortaya koymuş

Ahmed, 6 yaşında, Sırbistan
Ahmed 6 yaşında ve amcasıyla yaya olarak uzun menzillerde yürüyor, kendi çantasını taşıyor. Babası Suriye Deir ez-Zor'da öldürülmüş. Amcası “Ahmed çok cesur bir çocuk sadece bazen akşamları ağlıyor” diyor.
Ahmed, 6 yaşında, Sırbistan Ahmed 6 yaşında ve amcasıyla yaya olarak uzun menzillerde yürüyor, kendi çantasını taşıyor. Babası Suriye Deir ez-Zor'da öldürülmüş. Amcası “Ahmed çok cesur bir çocuk sadece bazen akşamları ağlıyor” diyor.
Walaa, 5 yaşında - Dar-El-Ias/Lübnan
Walaa, 5 yaşında. Halep'te kendi odası olduğunu ve orada hiç ağlamadığını söylüyor. Bu mülteci kampında ise her gece ağlıyor. Başını her yastığa koyduğunda korkuyor çünkü geceler korkunç geliyor.
Walaa, 5 yaşında - Dar-El-Ias/Lübnan Walaa, 5 yaşında. Halep'te kendi odası olduğunu ve orada hiç ağlamadığını söylüyor. Bu mülteci kampında ise her gece ağlıyor. Başını her yastığa koyduğunda korkuyor çünkü geceler korkunç geliyor.
Lamar, 5 yaşında, Sırbistan
Evlerinin yakınına düşen bomba her şeyi değiştirdi. Lamar'ın büyükannesi "artık orada yaşamak mümkün değildi" diyor. Yiyecek ve yaşamak için kaçtılar. Şimdi Lamar ormanda bir battaniye üzerinde uyuyor.
Lamar, 5 yaşında, Sırbistan Evlerinin yakınına düşen bomba her şeyi değiştirdi. Lamar'ın büyükannesi "artık orada yaşamak mümkün değildi" diyor. Yiyecek ve yaşamak için kaçtılar. Şimdi Lamar ormanda bir battaniye üzerinde uyuyor.
Abdullah, 5 yaşında Belgrad, Sırbistan
Abdullah kan hastası bir çocuk. Suriye'nin Dara kentinde yaşıyordu. Evlerinde kız kardeşinin öldürülmesine şahit oldu. Annesi onun hala şokta olduğunu ve geceleri kabus gördüğünü söylüyor.
Abdullah, 5 yaşında Belgrad, Sırbistan Abdullah kan hastası bir çocuk. Suriye'nin Dara kentinde yaşıyordu. Evlerinde kız kardeşinin öldürülmesine şahit oldu. Annesi onun hala şokta olduğunu ve geceleri kabus gördüğünü söylüyor.
Maram, 8 yaşında, Amman -Ürdün 
Maram, 8 yaşında. Okuldan geldiği sırada evleri roketle vuruldu.Çatı küçük Maram'ın üstüne düştü. Annesi onu hastaneye götürdüğünde kafa travması ve beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. 11 gün boyunca komada kaldı. Şuan bilinci yerinde ancak çenesi kırık oludğu için konuşamıyor.
Maram, 8 yaşında, Amman -Ürdün Maram, 8 yaşında. Okuldan geldiği sırada evleri roketle vuruldu.Çatı küçük Maram'ın üstüne düştü. Annesi onu hastaneye götürdüğünde kafa travması ve beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. 11 gün boyunca komada kaldı. Şuan bilinci yerinde ancak çenesi kırık oludğu için konuşamıyor.
 Ralia 7 ve Rahaf 13 yaşında, Beirut
Ralia, 7 ve Rahaf, 13 Şam'da yaşıyorlardı, bir el bombası ile annesi ve erkek kardeşi öldürüldü şuanda Beyrut sokaklarında yaşıyorlar, kartonların üzerinde uyuyorlar. Rahaf Ralia'nın kötü erkeklerden korktuğunu ve ağladığını söylüyor.
Ralia 7 ve Rahaf 13 yaşında, Beirut Ralia, 7 ve Rahaf, 13 Şam'da yaşıyorlardı, bir el bombası ile annesi ve erkek kardeşi öldürüldü şuanda Beyrut sokaklarında yaşıyorlar, kartonların üzerinde uyuyorlar. Rahaf Ralia'nın kötü erkeklerden korktuğunu ve ağladığını söylüyor.
Moyad, 5 yaşında, Amman
Moyad 5 yaşında annesi ile el ele alışverişe çıkmıştı.
Yanından geçtikleri bomba yüklü taksi patlaması sonucu annesi olay yerinde öldü Moyad ise kafasından aldığı yaralandı.
Moyad, 5 yaşında, Amman Moyad 5 yaşında annesi ile el ele alışverişe çıkmıştı. Yanından geçtikleri bomba yüklü taksi patlaması sonucu annesi olay yerinde öldü Moyad ise kafasından aldığı yaralandı.
Ahmad, 7 yaşında, Horgos/Macaristan
Idlib'te yaşayan Ahmed ve ailesinin evleri bomba ile vuruldu. Kafasına şarapnel isabet etti ama o kurtuldu. Aile evleri olmadığı için birkaç yıl komşularında yaşadı. Ve sonunda kaçmak zorunda kaldılar. Şimdi ise Ahmed sokaklarda Macaristan'da binlerde mülteci arasında kalıyor.
Ahmad, 7 yaşında, Horgos/Macaristan Idlib'te yaşayan Ahmed ve ailesinin evleri bomba ile vuruldu. Kafasına şarapnel isabet etti ama o kurtuldu. Aile evleri olmadığı için birkaç yıl komşularında yaşadı. Ve sonunda kaçmak zorunda kaldılar. Şimdi ise Ahmed sokaklarda Macaristan'da binlerde mülteci arasında kalıyor.
Shiraz, 9 yaşında bir kız, Suruç -Türkiye
Shiraz, 3 aylıkken şiddetli ateşe yakalanmıştı.Doktor çocuk felci tanısı koymuş ve fazla ömrü olmadığını söylemiş, ailenin hastalığı için fazla para harcamamasını tavsiye etmişti. Ardından savaş çıktı. O bir battaniyeye sarılmış şekilde Kobani sınırından Türkiye'ye getirildi. Shiraz şuanda kimseyle konuşamıyor. mülteci kampında ehşap beşikte yatıyor.
Shiraz, 9 yaşında bir kız, Suruç -Türkiye Shiraz, 3 aylıkken şiddetli ateşe yakalanmıştı.Doktor çocuk felci tanısı koymuş ve fazla ömrü olmadığını söylemiş, ailenin hastalığı için fazla para harcamamasını tavsiye etmişti. Ardından savaş çıktı. O bir battaniyeye sarılmış şekilde Kobani sınırından Türkiye'ye getirildi. Shiraz şuanda kimseyle konuşamıyor. mülteci kampında ehşap beşikte yatıyor.
Gülistan, 6 yaşında Suruç -Türkiye
Gözleri kapatmak ve uyumak arasındaki fark var ve 6 yaşındaki Gülistan'da bunu iyi biliyor. Kobani'deki evini özlüyor ve "Burada değil evimde uyumak istiyorum" diyor.
Gülistan, 6 yaşında Suruç -Türkiye Gözleri kapatmak ve uyumak arasındaki fark var ve 6 yaşındaki Gülistan'da bunu iyi biliyor. Kobani'deki evini özlüyor ve "Burada değil evimde uyumak istiyorum" diyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >