Suriye'ye askeri sevkiyat iddiası

Guardian Gazetesi tarafından ortaya atılan iddiada, Türkiye'nin Suriye'ye askeri sevkiyat yaptığı ileri sürüldü.
Guardian Gazetesi tarafından ortaya atılan iddiada, Türkiye'nin Suriye'ye askeri sevkiyat yaptığı ileri sürüldü.

İdlib'de konvoyumuza yapılan saldırıların ardından İngiliz Gazeteleri bir iddia ortaya attı. Guardian gazetesi, Türkiye'nin Suriye'ye çok sayıda tank ve asker gönderdiğini ileri sürdü.

Guardian'ın Orta Doğu muhabiri Martin Chulov imzalı haberde, Türkiye'nin Suriye'ye tank ve asker göndermesi, 'Han Şeyhun kasabasındaki birlikleri güçlendirme' olarak yorumlandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dün Paris'te yaptığı açıklamada, Suriye ordusunun İdlib'deki askeri operasyonunu desteklediklerini söylemişti. Guardian'a göre gerek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad gerekse de Putin için İdlib'i geri almak, birincil hedef.

Gazetedeki haber de şu satırlar da yer aldı:

"Türkiye'nin müdahalesi, dünyanın en büyük insani krizlerinden birine dönüşen ve biteceğine dair işaret olmayan halihazırda çetrefilli bir soruna yeni bir boyut ekliyor. Ankara artık Esad karşıtı muhalefeti güçlü bir şekilde desteklemiyor, Suriye'de soruna müdahil olmayı tamamen kendi çıkarları doğrultusunda şekillendiriyor. İdlib'in askeri operasyon sonucu düşmesine izin vermemekte de ısrarlı. Zira bu on binlerce mültecinin sınırlarında olması demek.

  • "Üst düzey bir Türk yetkili, 'Bizim de çıkarlarımız var. Ortaya çıkacak sonuçta bizim çıkarlarımız var. O nedenle bu sonucu şekilendirmeye devam edeceğiz' dedi."

Milli Savunma Bakanlığı dün Suriye'de Türk konvoyuna düzenlenen saldırıda 3 sivilin öldüğünü açıklamış, ABD de saldırıyı kınamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >