Süslü tatlılar hazırlamak için 8 farklı süsleme

Lezzetli tatlıların, güzel görüntüsünün altında yatan gizli kahramanlarla yapabileceğiniz 8 farklı süsleme.

Süsleme oldukça pahalı bir sanattır. Bunu daha ekonomik bir hale getirmek için evde bulunan malzemeleri süsleme sanatında kullanabilirsiniz. Tatlıların ve pastaların üzerinde kullanacağınız süslemeler pastaları daha lezzetli ve daha vazgeçilmez bir hale getirerek renklendirir.

Tatlıları süslemek bazen oldukça pahalı olabiliyor. Evinizde bulunan malzemelerden yapabileceğiniz farklı süsleme çeşitleriyle tatlılarınızı hem güzel hem de daha ekonomik süsleyebilirsiniz. İşte süslü tatlılar yapmak için 8 farklı süsleme…
Hindistan cevizi

                                    Tatlıların üzerinde kar gibi bir görüntü oluşmasını sağlayan lezzetli Hindistan cevizi... Birçok tatlının üzerini süsleyebilirsiniz. Özellikle kekler, sütlü tatlılar ve truffların süslemesinde sıkça yer verilir. Tatlıların süslemekle kalmaz aynı zamanda hem tatlıya ismini verir hem de görüntüsüyle merak uyandırır.
Hindistan cevizi Tatlıların üzerinde kar gibi bir görüntü oluşmasını sağlayan lezzetli Hindistan cevizi... Birçok tatlının üzerini süsleyebilirsiniz. Özellikle kekler, sütlü tatlılar ve truffların süslemesinde sıkça yer verilir. Tatlıların süslemekle kalmaz aynı zamanda hem tatlıya ismini verir hem de görüntüsüyle merak uyandırır.
Pudra şekeri

                                    Pudra şekeri adeta bir tatlandırıcı desek yalan olmaz sanırım. Şeker kıvamını ayarlayamadığınız tartlar ve kurabiyelerin üzerini süsleyerek hem görüntü hem de tadını daha lezzetli hale getirir. Pudra şekerini oldukça dikkatli bir şekilde kullanmalısınız. Üzerinize bulaşan pudra şekerini temizlemek o kadar kolay olmayabilir. Onun için üzerinize bir önlük takıp bir elek yardımıyla tatlınızı istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Pudra şekeri Pudra şekeri adeta bir tatlandırıcı desek yalan olmaz sanırım. Şeker kıvamını ayarlayamadığınız tartlar ve kurabiyelerin üzerini süsleyerek hem görüntü hem de tadını daha lezzetli hale getirir. Pudra şekerini oldukça dikkatli bir şekilde kullanmalısınız. Üzerinize bulaşan pudra şekerini temizlemek o kadar kolay olmayabilir. Onun için üzerinize bir önlük takıp bir elek yardımıyla tatlınızı istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Kakao

                                    Kakaonun tatlı üzerinde bıraktığı eşsiz görüntü, koku ve lezzet tatlının aromasını arttırır. Adeta bir köstebek görüntüsü oluşturarak tatlının pürüzsüz hale gelmesini sağlar. Tramisu ve truff yapımında tatlıyı süslemek için kakaoya yer veriyoruz. Yediğiniz tatlının üzerine farklı figürlerle kakaodan süslemeler yapabilirsiniz.
Kakao Kakaonun tatlı üzerinde bıraktığı eşsiz görüntü, koku ve lezzet tatlının aromasını arttırır. Adeta bir köstebek görüntüsü oluşturarak tatlının pürüzsüz hale gelmesini sağlar. Tramisu ve truff yapımında tatlıyı süslemek için kakaoya yer veriyoruz. Yediğiniz tatlının üzerine farklı figürlerle kakaodan süslemeler yapabilirsiniz.
Antep fıstığı

                                    Antep fıstığı tatlılara muhteşem bir lezzet katar. Özellikle şerbetli tatlıların üstünde, içinde bulunan fıstık lezzeti ve görüntüsüyle sizi kendine hayran bırakır. Pasta, kurabiye, sütlü tatlı ve şerbetli tatlıların üzerini süslemek için kullanabilirsiniz.
Antep fıstığı Antep fıstığı tatlılara muhteşem bir lezzet katar. Özellikle şerbetli tatlıların üstünde, içinde bulunan fıstık lezzeti ve görüntüsüyle sizi kendine hayran bırakır. Pasta, kurabiye, sütlü tatlı ve şerbetli tatlıların üzerini süslemek için kullanabilirsiniz.
Tel kadayıf

                                    Tel kadayıfın daha çok tatlı yapımında kullanıldığını biliyoruz. Ama son zamanlarda süslemeler içinde kullanılıyor. Özellikle fırınlanmış ya da tavada kızartılmış tel kadayıflar hazırladığınız muhallebi ve sütlü tatlıların üzerinde enfes bir görüntü oluşturur. Lezzetiyle de sizi kendine hayran bırakacak tel kadayıfı sütlü tatlıları süslemek için kullanmadıysanız, bu lezzete bayılacaksınız.
Tel kadayıf Tel kadayıfın daha çok tatlı yapımında kullanıldığını biliyoruz. Ama son zamanlarda süslemeler içinde kullanılıyor. Özellikle fırınlanmış ya da tavada kızartılmış tel kadayıflar hazırladığınız muhallebi ve sütlü tatlıların üzerinde enfes bir görüntü oluşturur. Lezzetiyle de sizi kendine hayran bırakacak tel kadayıfı sütlü tatlıları süslemek için kullanmadıysanız, bu lezzete bayılacaksınız.
Tarçın

                                    Kokusu ve şifa kaynağı olmasıyla kendine hayran bırakan tarçın… Sütlü tatlılar tarçınla buluşunca ortaya enfes bir görüntü çıkıyor.
Tarçın Kokusu ve şifa kaynağı olmasıyla kendine hayran bırakan tarçın… Sütlü tatlılar tarçınla buluşunca ortaya enfes bir görüntü çıkıyor.
Ceviz

                                    Hem tatlının üstünü hem içini şenlendiren ekonomik olmasa da, lezzetli olmasıyla tatlıların üstünde oluşturduğu görüntü ile misafirlerinizi hayran bırakacak. Her türlü yiyeceğin üstünü ve içini süslemek içinde ceviz kullanabilirsiniz.
Ceviz Hem tatlının üstünü hem içini şenlendiren ekonomik olmasa da, lezzetli olmasıyla tatlıların üstünde oluşturduğu görüntü ile misafirlerinizi hayran bırakacak. Her türlü yiyeceğin üstünü ve içini süslemek içinde ceviz kullanabilirsiniz.
Fındık

                                    Fındığın tozunu tatlıları süslemek için kullanıyoruz. Tatlıya kattığı aromayla birlikte tatlının daha lezzetli hala gelmesini sağlıyor. Fındığın kavurduktan sonra süslemelerde kullanırsanız kokusu ve tadından dolayı daha fazla yemek isteyeceksiniz. Şekerparenin üzerini süsleyen fındık görsel olarak da çok şık gözüküyor.
Fındık Fındığın tozunu tatlıları süslemek için kullanıyoruz. Tatlıya kattığı aromayla birlikte tatlının daha lezzetli hala gelmesini sağlıyor. Fındığın kavurduktan sonra süslemelerde kullanırsanız kokusu ve tadından dolayı daha fazla yemek isteyeceksiniz. Şekerparenin üzerini süsleyen fındık görsel olarak da çok şık gözüküyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >