Susuz kalan piton, Avustralyalı kadını klozette ısırdı

Arşiv
Arşiv

Avustralya'nın Brisbane kentinde klozetin içine saklanan halı pitonu cinsi yılan tuvalete giren 59 yaşındaki Helen Richards adlı kadını ısırdı. Richards'ın, 1.5 metre uzunluğunda olduğu belirtilen yılanının saldırısından küçük yaralarla kurtulduğu bildirildi.

Avustralya'nın Brisbane kentindeki bir evin tuvaletine giren halı pitonunun klozete oturan 59 yaşındaki Helen Richards’ı ısırdığı bildirildi.

59 yaşındaki Helen Richards adlı kadın, bir akrabasının evinde tuvaleti kullanmak istedi. Klozete oturan yaşlı kadın keskin bir acı hissederek yerinden kalktı.

Richards yaşadığı korkunç olayı "Aşağıda olan pantolonumla yerimden fırladım ve geriye baktım. Uzun boyunlu, kaplumbağaya benzer bir şey klozetin içine geri çekiliyordu." sözleriyle ifade etti.

Yılan yakalıyıcısını aradı

Klozeti kapattıktan sonra yılan yakalayıcısı Jasmine Zeleny'i aradığını dile getiren Richards, vücudundaki ısırık yaralarının antiseptikle tedavi edildiğini sözlerine ekledi.

Konunun uzmanı Zeleny, susuz kalan yılanların klozetlere girmesinin bölgede yoğun şekilde yaşandığını hatırlatarak klozetlerin oturulmadan önce kontrol edilmesini istedi.

Uzmanlar uyarıyor: Sifonu çekmeyin

Klozetlerde yılan gördükten sonra sifonun çekilmemesi gerektiğinin altını çizen Zeleny şunları söyledi:

  • "Kesinlikle sifonu çekmeye kalkışmayın. Çünkü yılan borulardan tekrar geri gelebilir. Müdahale etmeyip kendi haline bırakın ve sonra bir yılan yakalayıcısı gelip yılanı alabilir."

“Bu tür olaylar bölgede yoğun şekilde yaşanıyor”

Klozetteki yılanı çıkartan Jasmine Zeleny, susuz kalan yılanların klozetlere girmesinin bölgede yoğun şekilde yaşandığını hatırlatarak klozetlerin oturulmadan önce kontrol edilmesini istedi.

Avustralya'nın doğu kıyıları boyunca yaygın olarak görülen halı pitonu türü yılanların zehirsiz olduğu biliniyor ancak insanları ısırması durumunda tetanoz tedavisine ihtiyaç duyuluyor.

Avustralya'da aşırı sıcaklar can alıyor

Avustralya'da son bir haftadır devam eden aşırı sıcaklar insanları olduğu kadar hayvanları da etkiledi.

Ülkede kuraklıktan dolayı yaban atları, yarasalar ve birçok balık türünün öldüğü kaydedildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >