Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz hastaneye kaldırıldı

Kral Selman bin Abdülaziz (Arşiv)
Kral Selman bin Abdülaziz (Arşiv)

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz 'safra kesesi iltihabı' nedeniyle gece yarısı hastaneye kaldırıldı. Kral'ın 'doktor kontrolü' amacıyla hastaneye götürüldüğü bildirilirken daha fazla detaya yer verilmedi. Kral'ın rahatsızlığı nedeniyle Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi'nin Suudi Arabistan ziyareti ertelenmek durumunda kaldı.

Suudi Arabistan'da 2015 yılında tahta oturan Kral Selman bin Abdülaziz, bu gece yarısı hastaneye kaldırıldı.

Resmi haber ajansı SPA, başkent Riyad'daki hastaneye yatırılan Kral Selman'ın safra kesesinde iltihap olduğunu duyurdu.

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı ülkesini yöneten Kral, bugün itibariyle 84 yaşında. Ülkeyi son birkaç yıldır fiilen yöneten isim ise Kral Selman'ın oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman.

Veliaht Prens'in, Kral Selman'ın vefatı halinde tahta geçmesi bekleniyor.

  • Suudi Arabistan'ın kuzey komşusu Kuveyt'te de Emir Sabah el Ahmed el Cabir es Sabah hafta sonu ameliyat edilmişti. Resmi medya, 91 yaşındaki Emir'in başarılı bir operasyon geçirdiğini bildirmiş ancak ameliyatla ilgili detay vermemişti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi, Kral'ın rahatsızlığı nedeniyle Suudi Arabistan ziyaretini ertelemek durumunda kaldı. Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan bin Abdullah el Suud Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

Ziyaretin önemi ve başarısı düşünülünce, Irak'taki kardeşlerimizle yaptığımız istişare sonucu ziyareti erteleme kararı aldık.
  • Bu ziyaret, Irak Başbakanı'nın göreve geldiğinden beri ilk yurt dışı ziyareti olacak. Başbakan el Kazımi'nin Suudi Arabistan ziyareti, bölgedeki güçlerle 'dikkatli bir şekilde denge kurmak' olarak nitelendiriliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >