Süveyş Kanalı'nda yeni sorun: Bir gemi arıza nedeniyle trafiği aksattı

Süveyş Kanalı
Süveyş Kanalı

Süveyş Kanalı'nda, geçtiğimiz günlerde yaşanan gemi kazasının ardından bugün yeni bir vaka daha yaşandı. Sharaf Group firmasına ait bir geminin motor arızası sebebiyle kanaldaki trafik durdu.Gemiye yardım için römorkörler gönderildi.

Süveyş Kanalı'nın adı yeni bir soruna daha karıştı. Geçtiğimiz günlerde Ever Given isimli geminin kapattığı kanalda, bugün de İtalya bandralı Rumford isimli bir gemi motor arızası nedeniyle kanalı trafiğe kapattı.

Geminin arızalanmasının ardından ekipler gemiyi kurtarma çalışmaları başlatırken, kanal geçici olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Gemi hareket ettirildi

Kanalda faaliyet gösteren yardımcı gemilerin devreye girmesiyle kısa süre içierisinde kurtarılan gemi yeniden hareket ettirildi. Geminin hareket ettirilmesinin ardından kanaldaki trafik tedbirli bir şekilde yürütülüyor.

  • Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Ever Given gemi kazası nedeniyle Süveyş Kanalı günlerce gemi trafiğine kapanmış, milyarlarca dolarlık maddi zararın yanı sıra deniz taşımacılığı trafiğinde kapatılması güç yaralara neden olmuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >