Takma dişlerini yutan adamın hayatı karardı

Takma dişlerini yutan adam, uzun süre yemek yiyemedi.
Takma dişlerini yutan adam, uzun süre yemek yiyemedi.

Hindistan'da yaşayan 46 yaşındaki Nandi isimli adam, yemek yerken yanlışlıkla takma dişlerini yuttu. Dişler talihsiz adamın boğazından geçerken büyük bir tahribata yol açtı ve çok sayıda operasyon geçirmesine rağmen yemek yiyemiyordu. Nandi, son geçirdiği ameliyatla hem yemek yiyebiliyor hem de konuşurken sıkıntılar yaşamıyor.

Hindistan'da Nandi isimli 46 yaşındaki adam yemek yerken yanlışlıkla takma dişlerini yuttu ve boğazında oluşan tahribat nedeniyle bir daha yemek yiyemedi.

Tüple beslendi

Takma dişler boğazından geçerken büyük bir tahribata yol açtı. Talihsiz adam çok sayıda operasyon geçirmesine rağmen yıllarca tüple beslenmek zorunda kaldı. Son operasyonda gırtlağı daha geniş hale getirilen adam yıllar sonra yemek yiyebiliyor.

Talihsiz adamın boğazında derin ameliyat izleri kaldı.
Talihsiz adamın boğazında derin ameliyat izleri kaldı.

Ailesine söyleyemedi

Dişlerini yuttuktan sonra durumu ilk üç ay ailesinden sır gibi gizleyen adam bir süre sonra ailesiyle birlikte yemek yemeyi reddedince gerçek ortaya çıktı.

Boğazında delikler oluştu

Doktora giden adamın çekilen filmlerde, yuttuğu dişlerin sıkıntılı bir bölgeye sıkıştığı ve boğazı çok büyük zarar gördüğü anlaşıldı. Ayrıca fistula denilen iki çukur bölge arasında büyük bir kanal oluşmuş ve yemek borusunun bazı kısımlarında da delikler meydana gelmişti. Dolayısıyla yedikleri o deliklerden sızıyordu. Düzgün bir şekilde konuşamıyor, ağzından salyalar akıyordu.

Nandi takma dişlerini yuttuğunu ailesinden 3 ay boyunca sakladı.
Nandi takma dişlerini yuttuğunu ailesinden 3 ay boyunca sakladı.

Artık yemek yiyebiliyor

Boğazında oluşan kanalların kapanması ve dişlerin çıkartılması için ameliyat olan Nandi'nin boğazındaki tahribatın boyutu o kadar büyüktü ki, yine yemek yiyemedi ve yıllarca tüple beslenmek zorunda kaldı.

Daha sonra gırtlağının daha geniş hale gelmesi için iki kere daha bıçak altına yatan Nandi, yapılan bütün müdahaleler sonucunda beslenme tüpünden kurtularak yıllar sonra rahatlıkla yemek yiyebilir hale geldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >