Tam bir canavar: Bugüne kadarki en güçlü iMac tanıtıldı

​Tam bir canavar: Bugüne kadarki en güçlü iMac tanıtıldı
​Tam bir canavar: Bugüne kadarki en güçlü iMac tanıtıldı

, 'de bombayı patlattı. Şirket yeni modelini açıkladı. İşte cihazın özellikleri, fiyatı ve diğer detayları.

Apple dün akşam WWDC 17'de hepsi bir arada masaüstü ailesinin yeni üyesi iMac Pro'yu tanıttı. Apple, yeni iMac Pro ile yoğun iş yüküne sahip profesyonelleri hedef alıyor. İşte şimdiye kadar tanıtılan en güçlü iMac modelinin özellikleri...

Teknik Özellikler

27 inç Retina 5K ekranla gelen iMac Pro, 18 çekirdek Intel Xeon işlemcilere kadar da seçenek sunuyor. Ayrıca 22 teraflop grafik performansı ile de herkesi kendine hayran bırakıyor. Uzay grisi kasası ile diğer modellerden farklı olduğunu kanıtlayan yeni iMac Pro, sanal gerçeklik içeriği oluşturma, gelişmiş grafik düzenleme ve gerçek zamanlı 3 boyutlu render için de tam bir biçilmiş kaftan.

4 TB'a kadar SSD ve 128 GB'a kadar ECC bellek desteğine sahip olan Apple'ın yeni canavarı, Radeon Pro Vega GPU ekran kartı ile en gelişmiş grafikleri sunacak. iMac Pro'da 4 adet ThunderBolt 3 portu yer alıyor ve iki adede kadar 5K ekrana destek sağlanıyor. 1080p ekran çözünürlüğüne yükseltilmiş FaceTime kamerası da alışık olduğumuz şekilde ekranın üst tarafında konumlandırılmış. Ayrıca iMac Pro'da 10 kat daha hızlı ağ bağlantısı için 10 GB Ethernet portu kullanılmış.


Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Apple, dün akşamki etkinlikte iMac Pro modelini tanıtmış olsa da tamamen baştan yenilenmiş ve modüler tasarıma sahip olacak yeni bir iMac Pro ve gelişmiş bir ekran üzerinde çalıştıklarının da altını çizdi.

Aralık ayında ABD'de satışa çıkacak olan iMac Pro'nun fiyatı ise 4.999 dolardan başlayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >