Tampon bölgede kalan DEAŞ'lı ABD'ye gönderildi

Tampon bölgede kalan DEAŞ'lı
Tampon bölgede kalan DEAŞ'lı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı. 5 gündür ara bölgede bekleyen DEAŞ'lı teröristin akıbeti belli oldu. Bakan Soylu, ''İstanbul'dan uçakla Amerika'ya sınır dışı edildi'' dedi.

Eski İngiliz istihbaratçı James Gustaf Edward Le Mesurie'in ölümüne yönelik soruşturmaya ilişkin de bilgi veren Soylu, "İşin başından itibaren yoğun bir soruşturma devam ediyor" dedi."İlk önemli detay evin kapısının, evin içerisinden bizim bildiğimiz usullerin dışında güçlü bir kilide sahip olduğu. Yukarıdan aşağı düşerken bilek kısımlarında kırılma söz konusu. Bütün bunlar üzerinden bir değerlendirme yapılıyor. İlk aşamada intihar gibi görünse de bizim sorumluluğumuz olayı bütün yönleriyle değerlendirmek."

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı'na katıldı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı'na katıldı.

Siyanürle intiharlara ilişkin çalışma

Bakan Soylu, son günlerdeki intihar olaylarıyla gündeme gelen siyanür satışına ilişkin bir çalışma yapıldığını dile getirdi. "Bütün kurumlar kendileri içerisinde çalışıyor" diyen Soylu, "19'unda arkadaşlarımız bir araya gelerek bir değerlendirme yapacak. Hangi tedbirleri alabiliriz? Yapılması gerekenlerle ilgili bir adım atılacak" dedi.

Yakalanan DEAŞ'lı teröristin kimliği

Soylu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada DEAŞ'ın önemli bir isminin yakalandığını söylemişti. Bir gazetecinin bu teröristin kimliğine ilişkin sorusunu Soylu, "Avrupa ve Türkiye'de önemli bombalamaları gerçekleştiren bir isim" sözleriyle yanıtladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >