'Tank'ı satın almak için servet önerenler eli boş döndü

'Tank' isimli damızlık olarak beslenen 90 santim omuz yüksekliğinde, 95 kilo ağırlığındaki 2.5 yaşındaki çoban köpeğini satın almak isteyenler 25 bin lira vermelerine rağmen 'Tank'ın sahibini ikna edemediler.

TÜYAP'ta açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) tanıtım için getirilen Tank isimli damızlık olarak beslenen 90 santim omuz yüksekliğinde, 95 kilo ağırlığındaki 'Aksaray Malaklısı' olarak bilinen 2.5 yaşındaki çoban köpeğine 25 bin TL önerildi. Ancak, sahibi satmaya yanaşmadı.

EMITTteki Aksaray standında Ihlara Belediye Başkanı İsmail Yılmaz, Ihlara Vadisi'nin tanıtımını yapmaya çalıştı.

Aksaray standının yanından geçenler iri yapısına rağmen oldukça uysal durak, hatta kendisini sevenlere ön patisini uzatarak tutmalarını isteyen Cengiz Yıldırıma ait 'Tank'ı görenler fotoğraflarını çekmeye ve sevmeye çalıştı.

Yerli Irklar Köpek Federasyonuna bağlı Aksaray Malaklı Çoban Köpeği Yetiştirme Derneği Başkanı Cengiz Yıldırım, fuarda tanıttığı Tank isimli 'Aksaray Malaklısı'na her türlü yemeği verdiklerini ancak, özellikle arpa unu, yumurta ve süt karışımından elde ettikleri Yav olarak nitelendirdikleri yemeği verdiklerini söyledi. Yıldırım, ziyaretçilerin isteği üzerine bir arkadaşı ile birlikte güçlükle arka ayakları üzerinde Tank'ı güçlükle kaldırdı.






Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >