Tapuda dublörlü imzaya dikkat: 25 milyar TL'lik vurgun son anda önlendi

Arşiv
Arşiv

Her geçen gün dolandırıcılara karşı yeni önlemler alınarak, çember daraltılsa da dolandırıcılar akla gelmeyecek yeni yöntemlerle vurgun yapma planları yapıyorlar. Tapudaki sahteciliklere 'dublör' yöntemini eklediler.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü M. Zeki Adlı, tapuda her işlemin artık internet üzerinden teyit edildiğini, muhtemel sahtecilik alanlarının oldukça daraldığını belirterek "Ancak art niyetli kişiler şimdi yeni bir yöntem buldu. Tapu sahiplerine benzer kişileri 'dublör' olarak kullanmaya başladılar" dedi.

Dublörle sahte vekalet tanzim edip, onunla gelip işlem yapmaya kalkıştıklarını belirten Adlı "Memurlarımız bu tür art niyetli olayları da ortaya çıkarabiliyorlar. Sadece bu sene 25 milyar lira değerindeki sahteciliğin önüne geçti arkadaşlarımız; çok büyük bir rakam. Ağırlıklı olarak dublör kullanmak suretiyle geliyorlar, kılık değiştiriyorlar, nüfus cüzdanında ona göre dublörün resmini kullanıyorlar" diye konuştu.

Yaşlıları hedef alıyorlar

Türkiye gazetesinin haberine göre; dolandırıcıların, uzun zamandır el değiştirmeyen gayrimenkulleri tespit ettiklerini ve yaşlı insanları hedef aldıklarını aktaran Adlı, şöyle devam etti:

Vatandaşlara tavsiyem, her halükârda bizdeki bilgilerini güncellesinler. Çünkü tapuyla ilgili bir işlem olduğu zaman hemen cep telefonlarına mesaj gönderiyoruz. O telefon numarası bizde yoksa bu haberleşmeyi sağlayamıyoruz. Güncellemeyi e-Devlet'ten çok rahat yapabilirler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >