Tatil dönüşünde uzun yola çıkmadan önce alınabilecek 10 önlem

Tatil dönüş yolunda içinize su serpecek 10 uzun yol önerisi

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilip şehir dışına tatile, memleketine gidenlerin dönüş yolu çilesi başladı. Bayram boyunca İstanbul'daki boşluk, tatil sonrası yerini yoğun bir trafiğe bıraktı. Pazartesi günü iş başı yapacaklar için, dönüş yolu bu sabah da devam ediyor. Trafik bu akşamdan yoğunlaşacağa benzese de, en yoğun trafiğin Pazar günü olacağı tahmin ediliyor. Uzun tatil dönüşlerinde trafikten sonra konuşulan şeylerden biri, tüm uyarılara karşı yapılan kazalar. Özellikle bayramla birleşen uzun tatillerde, yapılan kazalar yüzünden yüzlerce kişi hayatını kaybediyor. Durum böyle olunca uzun yol tatilleri öncesi, insan huzursuz olmuyor değil. Böyle zamanlarda yapılacak tek şey, uzun yola çıkmadan önce önlem almak.
Araç bakımı yaptırın
Uzun yol seyahatlerinde, aracınız her türlü sorunla karşı karşıya kalabilir; bu yüzden uzun yola çıkmadan önce bakım yaptırmanızda fayda var.
Araç bakımı yaptırın Uzun yol seyahatlerinde, aracınız her türlü sorunla karşı karşıya kalabilir; bu yüzden uzun yola çıkmadan önce bakım yaptırmanızda fayda var.
Motoru kontrol ettirin
Motor uzun süre çalışacağından, her zamankinden fazla performans göstermeye maruz kalacaktır. Bu yüzden şehir içinde problem yaratmayan bir motor dahi, şehirlerarası yolculuklarda sorun çıkarabilir.
Motoru kontrol ettirin Motor uzun süre çalışacağından, her zamankinden fazla performans göstermeye maruz kalacaktır. Bu yüzden şehir içinde problem yaratmayan bir motor dahi, şehirlerarası yolculuklarda sorun çıkarabilir.
Yasal yükümlülüklere dikkat edin
Aracın teknik bakımlarının yanı sıra, yasal yükümlülükleri konusunda da kontroller yapın. Araç muayenesi ve trafik sigortasının geçerlilik süresini kontrol etmeden yola çıkmayın.
Yasal yükümlülüklere dikkat edin Aracın teknik bakımlarının yanı sıra, yasal yükümlülükleri konusunda da kontroller yapın. Araç muayenesi ve trafik sigortasının geçerlilik süresini kontrol etmeden yola çıkmayın.
Uykunuzu almadan yola çıkmayın
Yolculuk öncesi uykunuzu aldığınızdan emin olun; uykulu şekilde yola çıkmak hem sizi hem sevdiklerinizi tehlikeye atmanıza neden olacaktır.
Uykunuzu almadan yola çıkmayın Yolculuk öncesi uykunuzu aldığınızdan emin olun; uykulu şekilde yola çıkmak hem sizi hem sevdiklerinizi tehlikeye atmanıza neden olacaktır.
Karnınızı doyurun, ancak ağır yiyecekler yemeyin
Yol boyunca sizi rahatsız edecek, midenizi bozacak ağır yiyeceklerden uzak durun.
Karnınızı doyurun, ancak ağır yiyecekler yemeyin Yol boyunca sizi rahatsız edecek, midenizi bozacak ağır yiyeceklerden uzak durun.
Rahat kıyafetler giyin 
Yolculuk boyunca sizi sıkacak, terletip rahatsız edecek kıyafetler yerine; rahat, ince ve pamuklu kumaştan kıyafetler tercih edin.
Rahat kıyafetler giyin Yolculuk boyunca sizi sıkacak, terletip rahatsız edecek kıyafetler yerine; rahat, ince ve pamuklu kumaştan kıyafetler tercih edin.
En az iki saatte bir mola verin
Yolculuk sırasında sık sık mola verin; özellikle uzun yol seyahatlerinde sürekli oturak bedeninizi ve zihninizi yorar.
En az iki saatte bir mola verin Yolculuk sırasında sık sık mola verin; özellikle uzun yol seyahatlerinde sürekli oturak bedeninizi ve zihninizi yorar.
Hız öldürür!
Tatil gidişleri oldukça keyiflidir; dönüş yolculukları ise bir o kadar sıkıcı. Bu yüzden, genelde bir an önce şehre dönmek adına yol boyunca hız yapılır. Ancak hız yapmak, bırakın sizi ve arabanızdakileri; sizinle aynı yolda giden diğer araçları ve içindekileri de tehlikeye atar.
Hız öldürür! Tatil gidişleri oldukça keyiflidir; dönüş yolculukları ise bir o kadar sıkıcı. Bu yüzden, genelde bir an önce şehre dönmek adına yol boyunca hız yapılır. Ancak hız yapmak, bırakın sizi ve arabanızdakileri; sizinle aynı yolda giden diğer araçları ve içindekileri de tehlikeye atar.
Ön koltuk arkadaşınız olsun
Arabayı siz kullanıyorsanız, yanınıza mutlaka yol boyunca sizinle sohbet edecek, arada bir bardağınıza kahve dökecek bir yola arkadaşınız olsun.
Ön koltuk arkadaşınız olsun Arabayı siz kullanıyorsanız, yanınıza mutlaka yol boyunca sizinle sohbet edecek, arada bir bardağınıza kahve dökecek bir yola arkadaşınız olsun.
Hafif bir müzik açın
Yol boyunca sizi dinlendirecek, yolla irtibatınızı koparmayacak ve keyfinizi attıracak kısık seste bir müzik dinleyin. Trafik kurallarına uyun, trafik canavarı olmayın!


İyi yolculuklar.
Hafif bir müzik açın Yol boyunca sizi dinlendirecek, yolla irtibatınızı koparmayacak ve keyfinizi attıracak kısık seste bir müzik dinleyin. Trafik kurallarına uyun, trafik canavarı olmayın! İyi yolculuklar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >