Tatlı ihtiyacınızı giderecek düşük kalorili masum 6 tatlı

Tatlı gördüğünüzde sizde kendinize hâkim olamıyorsanız bu gıdaları sofranızdan eksik etmeyin deriz.

Genellikle kış aylarında daha çok kilo almaya meyilli oluyoruz. Aldığınız kiloları yaz geldiğinde vermek için ağır spor yaparak hatta yemek yemeyip aç kalarak vermeye çalışıyorsunuz. Kendinizi bu kadar zorluk ve sıkıntıya düşürmeden arada ufak kaçamaklar yaparak önerdiğimiz masum tatlılardan tüketebilirsiniz. Masumiyetiyle ve lezzetiyle sizi kendine çekecek 6 tatlı;
Muz tatlısı 
Muz içinde bulunan potasyum açısından oldukça zengin bir meyvedir. Orta boy bir muzu tabakta eziyoruz. Üzerine rondoda çekilmiş ceviz ve bir çay kaşığı bal ekliyoruz. Bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Yanında bir bardak sütle afiyetle yiyebilirsiniz. Hem doyurucu hem de besleyici ve sağlıklı bir tatlı yemiş oldunuz.
Muz tatlısı Muz içinde bulunan potasyum açısından oldukça zengin bir meyvedir. Orta boy bir muzu tabakta eziyoruz. Üzerine rondoda çekilmiş ceviz ve bir çay kaşığı bal ekliyoruz. Bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Yanında bir bardak sütle afiyetle yiyebilirsiniz. Hem doyurucu hem de besleyici ve sağlıklı bir tatlı yemiş oldunuz.
Yoğurt  tatlısı
Mevsim meyvelerini kullanarak yapacağınız yoğurt tatlısı, çok besleyici olacaktır. Çilekten ya da şeftaliden kalorisi düşük yoğurtla birleştirilmiş masum tatlılar yapabilirsiniz. Öncelikle çilekleri temizliyoruz. Ardından yoğurt, pudra şekeri ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırıyoruz. Son olarak bütün malzemeyi karıştırıyoruz.
Yoğurt tatlısı Mevsim meyvelerini kullanarak yapacağınız yoğurt tatlısı, çok besleyici olacaktır. Çilekten ya da şeftaliden kalorisi düşük yoğurtla birleştirilmiş masum tatlılar yapabilirsiniz. Öncelikle çilekleri temizliyoruz. Ardından yoğurt, pudra şekeri ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırıyoruz. Son olarak bütün malzemeyi karıştırıyoruz.
Sütlaç 
Süt, şeker ve pirincin birleşiminden olan hafif sütlü tatlı... Şekeri az kullanmaya özen göstererek, kilo alma hızınızı da aşağı çekmiş olursunuz.
Sütlaç Süt, şeker ve pirincin birleşiminden olan hafif sütlü tatlı... Şekeri az kullanmaya özen göstererek, kilo alma hızınızı da aşağı çekmiş olursunuz.
Dondurma
Yazın daha çok tüketmeye alışık olduğumuz dondurmaya kim hayır diyebilir ki. Hafif tatlılar arasında yer alan dondurmanın sade olanını tüketmek doğru bir tercih olacaktır.
Dondurma Yazın daha çok tüketmeye alışık olduğumuz dondurmaya kim hayır diyebilir ki. Hafif tatlılar arasında yer alan dondurmanın sade olanını tüketmek doğru bir tercih olacaktır.
Meyve salatası 
Mevsim meyvelerinden bir porsiyon oluşturacak şekilde küçük küçük doğrayarak harika bir salata hazırlayabilirsiniz. Meyve salatasının üzerine krem şanti dökün ve öyle servis edin. Meyve yemeyi sevmeyenler bile bu lezzete hayır diyemeyecek.
Meyve salatası Mevsim meyvelerinden bir porsiyon oluşturacak şekilde küçük küçük doğrayarak harika bir salata hazırlayabilirsiniz. Meyve salatasının üzerine krem şanti dökün ve öyle servis edin. Meyve yemeyi sevmeyenler bile bu lezzete hayır diyemeyecek.
Tarçınlı süt 
Tarçın, vücuttaki şeker dengesini sağlar. Özellikle tatlıdan uzak durmak hatta hiç tüketmek istemiyorsanız; 1 bardak sütün için bir çay kaşığı tarçın ekleyerek içebilirsiniz. Bu karışımla birlikte vücudunuzda tatlı ihtiyacı hissetmeyeceksiniz.

 İçeriğimizin bu kısmına kadar size pratik ve düşük kalorili lezzetleri anlatmaya çalıştık. Kilo vermek için bu saydığımız şeyler tabi ki çok önemli ama öncelikle sizin bunu kafanıza koymanız, kendinize özel porsiyonlar ve yemekler hazırlamaya özen göstermeniz gerekir. Gerekiyorsa çalıştığınız iş yerine kendi hazırlamış olduğunuz yemeklerden götürerek onları tüketmelisiniz. Bu şekilde istedikten sonra başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Bol şanslar ve tabi ki afiyet olsun.
Tarçınlı süt Tarçın, vücuttaki şeker dengesini sağlar. Özellikle tatlıdan uzak durmak hatta hiç tüketmek istemiyorsanız; 1 bardak sütün için bir çay kaşığı tarçın ekleyerek içebilirsiniz. Bu karışımla birlikte vücudunuzda tatlı ihtiyacı hissetmeyeceksiniz. İçeriğimizin bu kısmına kadar size pratik ve düşük kalorili lezzetleri anlatmaya çalıştık. Kilo vermek için bu saydığımız şeyler tabi ki çok önemli ama öncelikle sizin bunu kafanıza koymanız, kendinize özel porsiyonlar ve yemekler hazırlamaya özen göstermeniz gerekir. Gerekiyorsa çalıştığınız iş yerine kendi hazırlamış olduğunuz yemeklerden götürerek onları tüketmelisiniz. Bu şekilde istedikten sonra başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Bol şanslar ve tabi ki afiyet olsun.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >