'Tay' filmi Orta Doğu yolunda: 6 ülkede vizyona girecek

Tay filmi
Tay filmi

Gişede büyük başarıya ulaşan 'Tay' filmi Orta Doğu'ya açılıyor. Hz. Muhammed'in hicret yolculuğunu konu edinen, TRT ortak yapımı "Tay", 20 Ekim'de 6 ülkede gösterime girecek.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, TRT Çocuk'un uzman psikologları, çocuk gelişim uzmanları ve içerik editörlerinin katkılarıyla hazırlanan film, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Umman ve Kuveyt'te izleyiciyle buluşacak.

Orta Doğu'da vizyona giren ilk Türk animasyon filmi olacak yapım, Türkiye'de vizyona girişinin üçüncü haftasında toplam 300 bini aşkın kişi tarafından izlendi.

Filmin konusu

Filmde, annesini arayan safkan bir tay olan Riyah'ın, peşindeki hırsızlardan kaçarken tanıştığı ihtiyar deve Jabal ile birlikte Medine'ye doğru çıktığı yolculuğu anlatılıyor.

3D animasyon türündeki film ile özellikle okul çağındaki çocuklarda fedakarlık, umut ve sevgi gibi kavramların pekiştirilmesini ve Peygamber sevgisinin aşılanması amaçlanıyor.

Filmin yönetmenliğini Nurullah Yenihan, senaristliğini Betül Yağsağan Birgören, yapımcılığını ise Mustafa Emre Tülün gerçekleştirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >