Tazmanya canavarının sütü antibiyotik değerinde

Avustralyalı araştırmacılar, tazmanya canavarı sütünün antibiyotiğe dayanıklı hale gelen virüslere karşı iyi bir savunma getireceğini öne sürdü.

Yalnızca çizgi film karakteri olarak zihinlere kazınan tazmanya canavarı, virüslere arşı en etkili yöntemlerden. Sidney Üniversitesi'nde çalışan uzmanlar bu keseli hayvanların sütünde tedavisi zor enfeksiyonları bitirebilecek önemli kimyasal bileşimler olduğunu belirtti. Araştırmacılar bu hayvanlardaki sütün, yavruları daha güçlü kılmak için evrime uğradığını düşünüyor.

Tazmanya canavarı, yalnızca bir çizgi film kahramanı değildir. 
Tazmanya canavarı bir yırtıcı keseli familyası olan keseli sansargillerden bir hayvan türüdür. Küçük bir köpek ebatlarında ama yapılı ve kaslı olan canavar, dünyadaki en büyük etobur keselidir.
Tazmanya canavarı, yalnızca bir çizgi film kahramanı değildir. Tazmanya canavarı bir yırtıcı keseli familyası olan keseli sansargillerden bir hayvan türüdür. Küçük bir köpek ebatlarında ama yapılı ve kaslı olan canavar, dünyadaki en büyük etobur keselidir.
Avustralya'da nesli tükendi 
Bugün yalnızca Tasmanya Adası'nda yaşayan cinsin, Anakara Avustralya'da tahminen 14. yüzyıl içerisinde nesli tükenmiştir. Evcil kümes hayvanlarının korunması için 1930'lu yıllarda yoğun olarak Tazmanya'da da avlanmışlardır.
Avustralya'da nesli tükendi Bugün yalnızca Tasmanya Adası'nda yaşayan cinsin, Anakara Avustralya'da tahminen 14. yüzyıl içerisinde nesli tükenmiştir. Evcil kümes hayvanlarının korunması için 1930'lu yıllarda yoğun olarak Tazmanya'da da avlanmışlardır.
Keseli hayvanlar incelenmeli
Uzmanlar, diğer tüm keseli hayvanların da incelenmesi gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: bbc.com
Keseli hayvanlar incelenmeli Uzmanlar, diğer tüm keseli hayvanların da incelenmesi gerektiğini vurguluyor. Kaynak: bbc.com
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >