TBMM’de koronavirüs önlemi: Ziyaretçi yasağı getirildi

Arşiv
Arşiv

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı, koronavirüs önlemleri kapsamında Meclis’e 13-31 Mart tarihlerinde ziyaretçi kabul edilmemesi kararı alındığını duyurdu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı koronavirüse Meclis'in ziyaretçilere kapatıldığını duyurdu. Başkanlıktan yapılan açıklamada, ziyaretçilerin girişlerine yönelik tedbirin bugünden itibaren hayata geçirilmeye başlandığı ve 31 Mart'ta tekrar değerlendirileceği ifade edildi.

Meclis Başkanlığı'ndan yapılan açıklama

Corona virüsün (Covid-19) dünyanın çeşitli ülkelerinde yayılması karşısında alınabilecek önlemler konusunda gelişmeleri yakından takip etmiş ve ülkemizde ilk vakanın görülmesiyle birlikte de Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak tedbirleri hayata geçirmeye başlamıştır.

Bu kapsamda ilk etapta dezenfektanlar ortak kullanım alanlarına yerleştirilmiş, ardından Genel Kurul salonu başta olmak üzere sık kullanım alanları ilaçlanarak dezenfektasyon işlemi yapılmıştır.

  • Ayrıca Meclis Başkanı Mustafa Şentop, milletvekillerine bir yazı göndererek ziyaretçileri kabullerini mümkün olduğunca ertelemeleri ve yurtdışı seyahate gidenlerin de 14 gün boyunca Meclis’e gelmemelerini istemiştir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >