"TBMM'nin bombalanması yakın tarihin en aşağılık eylemi olarak kayıtlara geçmiştir"

Bahçeli, "15 Temmuz'da gazi Meclisimizin tepesinde uçaklar uçurup, silahlarla saldırmanın bedelini ödeyeceklerdir. İhanet ve cinayet hiçbir teröristin yanına kalmamalıdır. TBMM'nin bombalanması yakın tarihin en aşağılık eylemi olarak kayıtlara geçmiştir."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ihanetin ve cinayetin hiçbir teröristin yanına kalmaması gerektiğini vurgulayarak, "TBMM'nin bombalanması yakın tarihin en aşağılık eylemi olarak kayıtlara geçmiştir. Zannetiler ki korkacağız, boyun eğeceğiz, çok şükür ki Türk milleti korkmaz, korkunç oyunlara pabuç bırakmaz." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

"TBMM 7 düvelle boğuşmuş, buna rağmen engel tanımamış, saldırılara takılmamıştı"

"Meclis'i samimiyetle çalışan, millet ve memleket aşkıyla yanıp tutuşan vekilleri olan ülkenin sırtı yere gelmez. TBMM, Milli Mücadele yıllarında olduğu gibi, makus tarihi aşacak kudrettedir. TBMM 7 düvelle boğuşmuş, buna rağmen engel tanımamış, saldırılara takılmamıştır. Çünkü arkasında büyük Türk milletinin dua ve desteğini almıştır. Meclisimiz zalimlere karşı Türk'ün zafer kılıcı olmuştur. Demokrasi düşmanları, Türkiye'ye kefen biçme hesabında olan hainler TBMM açık oldukça amaçlarına ulaşamayacaklardır."

"FETÖ namussuzluğun sivrilen başı olmuştur"


"Türkiye'nin defin ruhsatını hazırlayan küresel mihraklar FETÖ darbesiyle son darbeyi indirmek istemişlerdir. Amaç Türkiye'nin Suriye ve Irak'a benzetilip Anadolu'nun istilası istenmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz'da ipten dönmüştür. FETÖ devlete tutunarak devleti çökertmek istemiştir. Milletimiz boyunduruk altına alınmaktan son anda kurtulmuş ve vatanını kurtarmıştır. FETÖ namussuzluğun sivrilen başı olmuştur. Türk milleti 241 şehidimizle düşman akınını püskürtse de 15 Temmuz gecesi sarsıntıları hala geçmemiştir."

"Hükümete bindirmek, zora sokmak için fırsat kollamadık"

"Biz AK Parti'ye terörle mücadelede hep destek verdik. Bir kısım aklıevvler bizi eleştirmektedir. Güya biz AK Parti'ye bastonluk yapıyormuşuz. Güya biz AK Parti'nin avukatlığına soyunuyormuşuz. Bre densizler siz FETÖ'nün kurşun askerliğine talip olurken, bizim Türkiye'yi müdafaa etmemiz mi gözünüze batıyor? Allah bizi doğrudan ayırmasın, her daim milletin avukatı yapsın. Ne yapacaktık, devleti yönetenlerle, devleti yönetenlerle kavga mı edecektik? Nedir istenen, Pensilvanya'dan sufle alanlar bize ne ima etmektedirler? Hiç kimse haddini aşmasın, yediğimiz aşı da, atacağımız taşı da biliriz.

CHP eleştiriyor muhalefet ediyormuş, bize ne? Ağıt mı yakalım, kapısına yüz mü sürelim. Bilinsin ki herkes kendi fıtratına uygun davranacaktır. Biz milletin yanında, Hakk'ın yolundayız. Bundan da taviz vermeyiz, dayatmalara gelmeyiz, yalan saptırmalara itibar etmeyiz.

Yenikapı ruhuna bağlı kalacağız dedik. Söz ağızdan bir kere çıkar. Milletimize teminat verdik. Hükümete bindirmek, zora sokmak için fırsat kollamadık. Yeri geldiğinde, hükümete elbette demokratik eleştirilerimizi yaptık, yaparız, yapmaya devam ederiz. Siyasi kan davalarından ülkenin çok çektiğini iyi biliyoruz. Bizim de fıtratımızda gerekirse kefensiz toprağa girmek vardır."

"15 Temmuz gecesinin Bağdat ve Şam'daki örneklerinden ne farkı vardır?"

15 Temmuz'u yaşayan bizatihi milletimizdir. 15 Temmuz gecesinin Bağdat ve Şam'daki örneklerinden ne farkı vardır? Darbecilere meydan okumasaydık, milletimiz tankların önüne çıkmasaydı, Türkiye'nin ne olacağını hesaba katan olmuş mudur? Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Ekim'de TBMM'deki konuşmasında Yenikapı ruhundan bahsetmiştir. Pek tabii biz de aynı karardayız. CHP'nin su kaynattığını ve kayış yaktığını görüyoruz. Beklentimiz Sayın Erdoğan'ın da sözleşmeye sadık kalması ve AKP'nin de buna uygun davranış göstermesidir.

15 Temmuz itibariyle Türkiye'nin siyasi ve sosyal yapısı farklılaşmıştır. Üzerinde titrememiz gereken bir vatanımız vardır. Cepheleşmeye dur demeliyiz. Türkiye'nin iç ve dış sorunlarına karşı ortak ve sağlam bir set inşa etmeliyiz. Milletimizin ihtiyaç ve talepleri neyse uzlaşmalıyız. MHP bu vatanı karşılıksız sevmiştir.

Diyorlar ki kasıma dikkat edin. Yeni bir darbe teşebbüsü. FETÖ bir kez daha silaha sarılacakmış. Bu kişilerin karamsarlık ve korku aşılaması art niyetlidir. Ederi 1 doları geri gelecekse, gömülmeye de hazır olmalıdır. Hainler ayaklanırken, biz de ağaç kovuğuna mı saklamacağız? Kim darbe hazırlığı yapıyorsa bedelini ödemeye hazır olmalıdır. 15 Temmuz'dan bir şey çıkaramayan varsa ya aklını kaçırmış, ya da teneşir özlemi artmıştır. Gelirlerse biz de onları bekliyor olacağız, geldikleri gibi gidemeyeceklerini de duyuruyoruz.

"Ederi 1 doları geri gelecekse, gömülmeye de hazır olmalıdır"

"Diyorlar ki kasıma dikkat edin. Yeni bir darbe teşebbüsü. FETÖ bir kez daha silaha sarılacakmış. Bu kişilerin karamsarlık ve korku aşılaması art niyetlidir. Ederi 1 doları geri gelecekse, gömülmeye de hazır olmalıdır. Hainler ayaklanırken, biz de ağaç kovuğuna mı saklamacağız? Kim darbe hazırlığı yapıyorsa bedelini ödemeye hazır olmalıdır. 15 Temmuz'dan bir şey çıkaramayan varsa ya aklını kaçırmış, ya da teneşir özlemi artmıştır. Gelirlerse biz de onları bekliyor olacağız, geldikleri gibi gidemeyeceklerini de duyuruyoruz."











Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >