TBMM'ye girişlerde 'aşı kartı zorunluluğu' getirildi

Arşiv
Arşiv

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Genel Kurul'un çalıştığı salı, çarşamba ve perşembe günleri aşı kartı ile ziyaretçi alımı uygulaması başladı.

TBMM'de, COVID-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yeni bir uygulama başladı.

Buna göre; Genel Kurul'un çalıştığı salı, çarşamba ve perşembe günleri TBMM'ye ziyaretçi girişlerinde 'aşı kartı' zorunluluğu getirildi. İki doz aşı olup, aşı kartına sahip olanlar HES kodu ile TBMM'ye giriş yapabilecek.

Uygulama bugün başladı

TBMM Başkanlığı'nın yeni aldığı karar bugün başladı. Meclis'e randevulu olarak gelen ziyaretçiler, Meclis Dikmen Kapı ziyaretçi girişinde kontrol edildi.

Vatandaşların önce HES kodu, ardından da e-nabız üzerinden iki doz aşı olduklarına dair oluşan aşı kartlarına bakıldı. Aşı kartı olan vatandaşlar Meclis'e alındı. Aşı kartı olmayanlar ise geri gönderilerek, pazartesi ve cuma günleri ziyaretçi olarak Meclis'e gelebilecekleri bilgisi verildi.

Aşı kartı nasıl alınır?

Aşı kartı, yetkili kişiler tarafından verilebilmektedir. Bunun dışında aşı kartı detayları E-Nabız ekranı aracılığıyla görüntülenebilmektedir. E-Devlet ile de giriş yapılabilen E-Nabız üzerinden aşı kartını görüntülemek ve indirmek için şu adımları takip etmek gerekmektedir;

  1. Öncelikle E-Nabız ekranına giriş yapın. Bu ekrana aşağıdaki linke tıklayarak girebilirsiniz.
  2. Giriş yaptıktan sonra "Keşfet" menüsü altındaki "Aşı Takvimi" sekmesine tıklayın.
  3. Açılan ekranda aşı takvimi görülecektir. Bu ekrandan aşı kartı indirmek için "Elektronik Aşı Kartını PDF Olarak İndir" butonuna basın.
  4. Açılan dosyayı çıktı olarak alabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >