Tedbirler esnetildi: 5 ülkeye yeniden uçuşlar başladı

Arşiv
Arşiv

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün önlemleri kapsamında uçuşu durdurulan ülkelerden Güney Afrika, Botsvana, Mozambik, Namibya ve Zimbabve'den uçuşlar yeniden başlatıldı. Gelen yolculardan PCR testi ve aşı belgeleri talep edilecek.

Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan uçuş tedbirleri Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre bazı ülkelere yeniden uçuşlar başladı.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 'Ülkeye Giriş Tedbirleri' konulu genelgesi kapsamında 10 Ocak 2022 tarihi itibariyle tekrar uçuşların tekrar açıldığı belirtildi.

Uçuşlar başladı

Yetkililerden gelen açıklamaya göre, Güney Afrika, Botsvana, Mozambik, Namibya, Zimbabve, Brezilya, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan'dan direkt olarak gelen ve son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılan yolculardan negatif sonuçlu PCR testi talep edilecek. Yapılan testler 72 saati geçmemek şartı ile kabul edilecek.

PCR testi ve aşı belgesi gerekli

Önlemler kapsamında yapılan açıklamada, bu ülkelerden gelen veya bu ülkelerde son 14 gün içinde bulunmuş olan kişilerden en az iki doz aşı yaptıkları belgelendirilmesi istenecek. Dünya Sağlık Örgütü veya Türkiye'de acil kullanım onayı verilmiş aşılardan yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçmesi istenecek. Bu durumu belgeleyemeyenler ise ikametgâhlarında veya beyan edecekleri adreslerde 7 gün süreyle karantinaya alınacak.

Açıklamaya ek olarak bu ülkelerden gelen, aşı belgeleri bulunmayan yolcuların ikametlerinde tekrar PCR testi uygulanacak olup PCR test sonucu negatif çıkanlar karantina uygulamasından muaf tutulacağı belirtildi. Ayrıca 12 yaş altındaki çocukların Türkiye'ye girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacağı bildirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >