Teklif TBMM'ye geliyor: Stokçulara verilecek cezalar artırılıyor

Arşiv
Arşiv

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçulara verilecek cezaların, tutuklamayı da içerecek şekilde bir yıldan üç yıla çıkarılacağını açıkladı. Bozdağ, teklifin Meclis'e bu ay sunulacağını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı denetimleri sürdürürken Adalet Bakanlığı stokçuluk yapanların cezalarını artıracak bir teklif hazırladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, hazırlanan düzenlemede sona gelindiğini yasa teklifinin bu ay Meclis'e sunulacağını söyledi. Stokçuluk yapanlara hapis cezası uygulanacak.

"Ceza üç yıla çıkarılacak"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara’da hakim ve savcı yardımcılığı ile stokçulukla ilgili cezaların artırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Bozdağ, stokçulara verilecek cezaların, tutuklamayı da içerecek şekilde bir yıldan üç yıla çıkarılacağını açıkladı.

Fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele konusunda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ, "Stokçulukla ilgili cezaların hem alt hem de üst sınırı artırılmaktadır. Şartlar oluştuğunda tutukluluk ihtimali de mümkün olabilecektir. Haksız kazanç peşinde koşanlar cezalandırılacak. Ayrıca gayrimenkul alım ve satım işlemlerini noterliklerde de yapılmasına imkan sağlayacağız." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >