Tel kadayıftan yapabileceğiniz 5 farklı kadayıf tatlısı

Kadayıfla yapabileceklerim
Kadayıfla yapabileceklerim

Tatlı sevmeyen yoktur. Üstelik tel kadayıftan hem sütlü hem de şerbetli tatlılar yapabileceğiniz 5 farklı tel kadayıflı lezzet önerileri.

Şerbetli tatlı sevmiyorum diyenlere sütlü tatlı da yapabileceği tel kadayıflı damaklarınızı şenlendirecek lezzetli 5 farklı kadayıf tatlısı…
Fıstıklı kadayıf burması
Tel kadayıfı elinizle açın ve arasına fıstık yayın. Kadayıfı burarak şekillendirin. Sadeyağ ile tepsinizi yağlayın. Burma kadayıfları tepsinin ortasından gül böreği yapar gibi dizin. Orta ayarlı ocakta arkasını önünü çevirerek kızartın. Şerbetini hazırlamak için; suyu, şekeri ve limon suyunu bir tencerede kaynatın. Burma kadayıf sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Tatlınız soğuduktan sonra kaymak ile birlikte servis yapabilirsiniz.
Fıstıklı kadayıf burması Tel kadayıfı elinizle açın ve arasına fıstık yayın. Kadayıfı burarak şekillendirin. Sadeyağ ile tepsinizi yağlayın. Burma kadayıfları tepsinin ortasından gül böreği yapar gibi dizin. Orta ayarlı ocakta arkasını önünü çevirerek kızartın. Şerbetini hazırlamak için; suyu, şekeri ve limon suyunu bir tencerede kaynatın. Burma kadayıf sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Tatlınız soğuduktan sonra kaymak ile birlikte servis yapabilirsiniz.
Kadayıf tatlısı
Şeker ve su tencereye alın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyu ekleyin. 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Tereyağını eritin ve kadayıfın üzerine gezdirin. Kadayıfla yağı iyice harmanlayın. Kadayıfın yarısı alınarak küçük boy fırın kabına yerleştirin ve üzerine avuç içi ile bastırılarak sıkışması sağlayın. Antep fıstığı serpin ve kalan kadayıf fıstıkların üzerine serin. Yine avuç içi ile bastırın.175 derece önceden ısıtılmış fırında kızartın. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı gittikten sonra dilimleyin. Soğumuş şerbeti tatlının üzerinden gezdirin. Tatlı şerbeti çektikten sonra servis yapabilirsiniz.
Kadayıf tatlısı Şeker ve su tencereye alın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyu ekleyin. 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Tereyağını eritin ve kadayıfın üzerine gezdirin. Kadayıfla yağı iyice harmanlayın. Kadayıfın yarısı alınarak küçük boy fırın kabına yerleştirin ve üzerine avuç içi ile bastırılarak sıkışması sağlayın. Antep fıstığı serpin ve kalan kadayıf fıstıkların üzerine serin. Yine avuç içi ile bastırın.175 derece önceden ısıtılmış fırında kızartın. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı gittikten sonra dilimleyin. Soğumuş şerbeti tatlının üzerinden gezdirin. Tatlı şerbeti çektikten sonra servis yapabilirsiniz.
Muhallebili kadayıf tatlısı
İlk olarak muhallebiyi hazırlayın. Muhallebi kaynayınca altını kapatın ve içine vanilyayı katarak soğumaya bırakın. Yağsız tavada eliniz küçülttüğünüz tel kadayıfları üzerine şeker koyarak çıtır olana kadar kavurun. Soğuk süt ile krem şantiyi çırpın. Muhallebinin içine ekleyin ve mikserle çırpın. Borcama hazırladığınız kadayıfın yarısını serin. Üzerine muhallebiyi ekleyin. Üzerine tekrar kadayıf yayın ve üzerine dövülmüş ceviz ekleyin. Çok hafif olan muhallebili kadayıf tatlınızı servis yapmadan 5 saat önce ya da bir gün önce hazırlarsanız daha lezzetli olacaktır.
Muhallebili kadayıf tatlısı İlk olarak muhallebiyi hazırlayın. Muhallebi kaynayınca altını kapatın ve içine vanilyayı katarak soğumaya bırakın. Yağsız tavada eliniz küçülttüğünüz tel kadayıfları üzerine şeker koyarak çıtır olana kadar kavurun. Soğuk süt ile krem şantiyi çırpın. Muhallebinin içine ekleyin ve mikserle çırpın. Borcama hazırladığınız kadayıfın yarısını serin. Üzerine muhallebiyi ekleyin. Üzerine tekrar kadayıf yayın ve üzerine dövülmüş ceviz ekleyin. Çok hafif olan muhallebili kadayıf tatlınızı servis yapmadan 5 saat önce ya da bir gün önce hazırlarsanız daha lezzetli olacaktır.
Yassı kadayıf
Öncelikle şeker ve suyu kaynatın, ocaktan inmeye yakın limon sıkılarak şerbet hazırlayın. Bir kenarda soğumaya bırakın. Kadayıflar yağ ile harmanlanır. Yuvarlak şekil verilir. İsterseniz içine ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız kadayıfı poğaça gibi kapatın ve yumurtaya batırarak kızartın.
 Kızaran kadayıflar soğuk şerbetin içine atın ve kadayıfların tamamı bitene kadar bu işlem devam edin. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Yassı kadayıf Öncelikle şeker ve suyu kaynatın, ocaktan inmeye yakın limon sıkılarak şerbet hazırlayın. Bir kenarda soğumaya bırakın. Kadayıflar yağ ile harmanlanır. Yuvarlak şekil verilir. İsterseniz içine ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız kadayıfı poğaça gibi kapatın ve yumurtaya batırarak kızartın. Kızaran kadayıflar soğuk şerbetin içine atın ve kadayıfların tamamı bitene kadar bu işlem devam edin. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Künefe
Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Kaynayınca limonu sıkın ve ocağın altı kısın. Kısık ateşte kaynatın ve soğumaya bırakın. Tereyağını küçük küpler halinde doğrayıp oda sıcaklığında yumuşatın. Oda sıcaklığına gelince, üzerine pekmez döküp iyice yağla karıştırın. Kadayıflar önce didiklenir, ardından 1 parmak eninde doğranır. Tereyağı da küçük bir cezveye alınarak ocakta eritin ve kadayıfların üzerine dökün. Künefe kaplarının içleri ve kenarları, pekmezli tereyağıyla bolca yağlayın. Üzerine biraz kadayıf serpin kadayıfın üstüne başka bir künefe kabı oturtarak iyice bastırın. Üzerine dilimlenen peynirleri dizin ve tekrar kadayıfla kaplayın, tekrar künefe kabı oturtarak bastırın. Kısık ateşte arkalı önlü, iyice kızarana kadar pişirin. Sıcakken üzerine hemen soğumuş olan şerbetten dökün. Sıcak şekilde servis yapın. Afiyet olsun.
Künefe Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Kaynayınca limonu sıkın ve ocağın altı kısın. Kısık ateşte kaynatın ve soğumaya bırakın. Tereyağını küçük küpler halinde doğrayıp oda sıcaklığında yumuşatın. Oda sıcaklığına gelince, üzerine pekmez döküp iyice yağla karıştırın. Kadayıflar önce didiklenir, ardından 1 parmak eninde doğranır. Tereyağı da küçük bir cezveye alınarak ocakta eritin ve kadayıfların üzerine dökün. Künefe kaplarının içleri ve kenarları, pekmezli tereyağıyla bolca yağlayın. Üzerine biraz kadayıf serpin kadayıfın üstüne başka bir künefe kabı oturtarak iyice bastırın. Üzerine dilimlenen peynirleri dizin ve tekrar kadayıfla kaplayın, tekrar künefe kabı oturtarak bastırın. Kısık ateşte arkalı önlü, iyice kızarana kadar pişirin. Sıcakken üzerine hemen soğumuş olan şerbetten dökün. Sıcak şekilde servis yapın. Afiyet olsun.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >