Üç yıldır duş almıyor, tırnaklarını kesmiyor: Telefon bağımlısı gencin halini görenler inanamıyor

Hatay’da yaşayan 23 yaşındaki Barış Özbay, üç yıla yakın süredir ne dışarı adım atıyor ne de banyoya giriyor. Depremlerde evini ve yakınlarını kaybeden genç, yaşadığı travmanın ardından kendini tamamen sanal dünyaya kapattı. Tüm gününü sadece telefon ve bilgisayar başında geçiriyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Defne ilçesine taşınan Semra Özbay ve oğlu Barış hayata birlikte tutunmaya çalıştı. Ancak Barış, yaşadığı kayıpların ardından içine kapanarak üniversite eğitimini yarıda bıraktı.
Eskiden her şey normalmiş

Eskiden başarılı ve sosyal bir öğrenci olan genç, artık yalnızca yemek yemek, tuvalete gitmek gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Ne duş alıyor ne de tırnaklarını kesmek istiyor.
“Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Banyo bile yapmak istemiyorum. Elimde olsa yemek yemez, tuvalete bile gitmezdim. Zorunlu olduğum için yapıyorum.” diyen Barış herkesin içini sızlattı.
Üç yıldır duş almıyor, tırnaklarını kesmiyor

Oğlunun durumuna her gün biraz daha üzülerek bakan anne Semra Özbay, evladının eski haline dönmesi için yetkililerden yardım istiyor. Özbay yardım çağrısında “Depremde her şeyimizi kaybettik. Barış önceden neşeliydi, okulda birincilikleri vardı. Şimdi üç yıldır duş almıyor, konuşmuyor, sadece ekrana bakıyor. ‘Anne’ bile demiyor artık. Elimden gelse yeniden doğmasını isterdim.” ifadelerini kullandı.
"Ölmek istiyorum"

Anne Özbay, oğlunun zaman zaman “ölmek istiyorum” dediğini, hayata dair hiçbir isteği kalmadığını söylüyor.
Anne yardım bekliyor

Semra Özbay, oğlunun psikolojik destek alması için devlet yetkililerine sesleniyor: “Oğlumu tedavi ettirmek istiyorum ama o yardım da almak istemiyor. Bir anne olarak ne yapacağımı bilemiyorum. Oğluma yeniden hayatı sevdirecek bir el uzatılmasını istiyorum.”
