Telefon dünyasını kökten değiştiren ilk iPhone'un tanıtımı nasıl gerçekleştirildi?

Apple bugünlerde iPhone'un 10.yılını kutluyor. İlk iPhone bundan tam 10 yıl önce 9 Ocak 2007'de tanıtılmıştı. Peki ilk iPhone'un tanıtımı Apple'ın internet sitesinden nasıl gerçekleştirildi?

Şu sıralar internette ve sosyal medyada iPhone'un 10.yılı ile ilgili haberleri sıklıkla görmekteyiz. ilk iPhone 2007 yılında çıktığı için genç iPhone kullanıcıları onu görmemiş ve onun tanıtıldığı siteyi ziyaret etme şansına nail olmamış olabilir. Aslında Apple'ın sitesine girip arşivi biraz taradığımız da ilk iPhone'un tanıtıldığı sayfayı kolayca bulabiliyoruz.



Sayfada iPhone'un tanıtımında şu ifadeler kullanılıyor: "iPhone, yenilikleri tek potada eritiyor; geniş dokunmatik ekran, masaüstü bilgisayar tadında internet yetenekleri... Bu küçük, hafif ve ergonomik cihazla kolayca e-posta yollayıp alabilir, harita uygulamasıyla yolunuzu bulabilir ve internette istediğiniz aramaları gerçekleştirebilirsiniz."

PEKİ İPHONE'A GELEN İLK TEPKİLER NASILDI?

Günümüzde ortalığı kasıp kavuran iPhone o zamanlar uzmanlar tarafından fazla önemsenmemiş hatta dalga geçilmişti. Çoğu kişi iPhone'un başarılı olacağına inanmıyordu. Microsoft eski yönetim kurulu başkanı Steve Ballmer, fiziksek klavyeye sahip olmadığı için iPhone'la alay etmişti. Time dergisinde yazarlık yapan ünlü gazeteci ve romancı Lev Grossman konuyla hiç ilgilenmemiş ve "iPhone ile ilgili Steve'i aramaya ihtiyaç duymadım, o beni aradı ve harika bir şey geliştirdiklerini iddia etti." ifadelerini kullanmıştı.



Tüm bu olumsuz tepkilere rağmen Steve Jobs kararının arkasında durdu ve kendisinin de dediği gibi, "Apple telefonu yeniden icat etti."




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >