Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Trump'ın konuşma metnini yırtıp attı

Temsilciler Meclisi, Birliğin Durumu konuşmasında ilginç anlara sahne oldu.
Temsilciler Meclisi, Birliğin Durumu konuşmasında ilginç anlara sahne oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi son kez geleneksel "Birliğin Duruumu" konuşmasını yaptı. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ise Trump'ın konuşma metninin kopyasını yırtıp attı. O anlar kameralar tarafından anbean görüntülendi.

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde son kez geleneksel "Birliğin Durumu" konuşmasını yaptı. Konuşmasında 3 yıl önce "Amerika'nın geri dönüşünü" başlattıklarına işaret eden Trump, işsizliğin, suçun ve yoksulluğun azaltılması, güvenin ve gelir düzeyinin artırılması gibi birçok konuda ciddi gelişme kaydettiklerini ve ekonomiyi güçlendirdiklerini söyledi.

Görev süresinde birçok konuda ciddi ilerleme kaydettiklerini belirten Trump, "Birliğimizin durumu hiç olmadığı kadar güçlü." görüşünü paylaştı.

Arşiv
Arşiv

Başkan Trump, "Politikalarımız sayesinde ABD, dünyada 1 numaralı petrol ve doğal gaz üreticisi konumuna geldi. 3 yılda aldığımız inanılmaz yol sayesinde, Amerika şu an enerji bakımından tam bağımsız." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Kanada ve Meksika ile yaptığı NAFTA Anlaşmasını da "felaket" olarak niteleyen Trump, bu anlaşmayı kaldırıp ABD-Meksika-Kanada Anlaşmasını (USMCA) imzaladıklarını anımsattı.

Pelosi'nin Trump'ın konuşmasını yırtması büyük yankı uyandırdı.
Pelosi'nin Trump'ın konuşmasını yırtması büyük yankı uyandırdı.

Pelosi, Trump'ın konuşma metnini yırtıp attı

Öte yandan, Trump'ın konuşması sırasında arkasında Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi yer aldı.

Pelosi, konuşmadan önce Başkan'a elini uzatırken, Trump'ın bunu görmezden gelmesi ve el sıkışmaması dikkatlerden kaçmadı.

Konuşma biter bitmez Pelosi'nin Trump'ın konuşma metninin kopyasını yırtıp atması da kameralara yansıdı.

Trump konuşmada hangi kozlarını ortaya döktü?

  • - Trump, Çin ile olan ticaret savaşına değindi, "Vatandaşlarımıza, Çin'in ABD'den çaldığı büyük miktardaki işe karşı gümrük vergisi uygulama sözü verdim. Stratejimiz işe yaradı ve Çin ile çalışanlarımızı, fikri mülkiyetimizi korumayacak ve hazinemize milyarlarca dolar girmesini sağlayacak yeni bir anlaşma imzaladık." ifadelerini kullandı.
  • - Göçmen karşıtı söylemleriyle bilinen ve geçtiğimiz seçimlerde de bunu lehine kullanan Trump, ABD'ye yasa dışı yollarla gelen kişilerin ülkeye girmesine izin verilmeyeceğini vurguladı. Trump, "Benim yönetimim yakala-serbest bırak dönemini bitirdi. Yasa dışı yollarla ülkeye gelirseniz anında kapı dışarı edileceksiniz." dedi.
  • - Kasım Süleymani ve Bağdadi'nin düzenlenen operasyonlarla öldürülmesinden de bahseden Trump, "Teröristlere mesajımız net, Amerikan adaletinden asla kaçamayacaksınız. Vatandaşlarımıza saldırırsanız, bunun bedelini canınızla ödersiniz." ifadelerini kullandı.

Hatice Cengiz de konuşmayı salonda dinledi

Trump'ın konuşmasını İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz de salonda dinledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >