Tencere bomba gibi patladı, elleri ve yüzü tanınmaz halde

Şeminur Erzurum
Şeminur Erzurum

Erzurum'da restoran işletmecisi Şeminur Erzurum, düdüklü tencerede sıkışan havanın, kapağın açılması sırasında basınçla patlaması sonucu yandı.

Erzurum'da restoran işletmeciliği yapan Şeminur Erzurum isimli kadın, düdüklü tencerede sıkışan havanın patlaması sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralandı.

Erzurum'un Palandöken ilçesinde restoran işleten 2 çocuk annesi Şeminur Erzurum, 3 gün önce patates pişirdiği düdüklü tencereyi suya tutup havasının boşalmasını bekledi. Havanın tamamen boşaldığını düşünen Erzurum, ardından tencerenin kapağını açtığı sırada gerçekleşen patlamayla yüzünün ve vücudunun bir kısmında yanıklar oluştu.

Şeminur Erzurum
Şeminur Erzurum

Olayın ardından çağrılan ambulans ile Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine (BEAH) kaldırılılan Erzurum, halen tedavi altında.

Erzurum, "Tencerede yemeğin piştiğini zannedince düdüklüyü ateşin üzerinden alıp suya tuttum. Düdüklünün içindeki havanın da tamamen boşaldığını sandım. Tencereyi açarken biraz zorlandığım için önce açamadım, sonra açmaya çalıştığımda tencere bomba gibi patladı. Fırlayan kapağı elimle ittim, eğer itmeseydim çok daha ciddi şekilde yanacaktım." diye konuştu.

Düdüklü tencere kullanırken dikkat!

Başına gelen talihsiz olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Erzurum, "Düdüklü tencere kullanırken herkesin çok dikkatli olmasını istiyorum, düdüklü tencereler ciddi bir bomba. Yemek piştikten sonra tamamen tencerenin soğumasını beklemek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >