TEOG tercihlerinin açıklanması sonrasında merak edilen konular: Tercihler, teşvik başvuruları, kapatılan okullar

Ortaöğretimden mezun olup liseye geçen öğrencilerin ve velilerinin en çok merak ettiği konular arasında bulunan, ikinci tercihler, özel okul teşvik başvuruları ve FETÖ operasyonları sonucunda kapatılan özel okullar ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

- TEOG yerleştirme sonuçlarının ardından istedikleri okula yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?

TEOG yerleştirme sonuçlarının ardından istedikleri okula yerleşemeyen öğrenciler için TEOG boş kontenjanlar listesi yayımlandı. Aldıkları puan ile 1.nakil işlemi kapsamında yeniden tercih yapacak adaylar ilk olarak 15-19 Ağustos tarihleri arasında, ikinci tercihlerini 22-26 Ağustos tarihleri arasında, üçüncü tercihlerini ise 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapacak.

TEOG yerleştirmeye esas nakil için tüm öğrenciler başvuruda bulunabilecek. Fakat nakil işlemleri sonucu başka bir liseye yerleşen öğrenciler, önceki okullarında kazandıkları haklarından vazgeçmiş olacak. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezi olarak yapılacaktır.

Eğer TEOG'da nakillerde bir okula yerleşemezseniz kayıtlı olduğunuz okulda hakkınız devam eder. İlk yerleştirmede yerleştirildiğiniz okuldan kaydınız silinmez. Ancak bir başka okula yerleşirseniz kaydınız o okula geçer.

TEOG'da nakil uygulaması için yine e-okul üzerinden bireysel olarak tercih yapabilirsiniz. Ancak tercihlerinizi herhangi bir ortaokul müdürlüğüne onaylatmanız gerekiyor. Aksi halde tercih işleminiz geçersiz olur.

Özel okula kayıt yaptıracağım, tercih yapmayacağım" butonunu işaretlediği halde 09 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.







- Özel okula teşvik başvuruları
- Özel okula teşvik başvuruları

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2016-2017 eğitim öğretim yılı için özel okullara yönelik eğitim ve öğretim desteği başvuruları, 2 Eylül'e kadar alınacak.Tercih işlemi yapmaya hak kazanan öğrenciler 5 Eylül'de Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün internet sayfasında ilan edilecek.

2016-2017 eğitim öğretim yılında özel okullarda öğrenim gören ve görecek 75 bin öğrenciye ilk defa eğitim ile öğretim desteği verilecek. Daha önceki yıllarda destek almaya hak kazanan öğrencilerle birlikte 2016-2017 döneminde 340 bin öğrenci eğitim ve öğretim desteğinden faydalanmış olacak.

Özel okullar MEBBİS modülü üzerinden, öğrenciler de kayıtlı bulundukları resmi ya da özel okullardan müracaatlarını yapabilecek.

Eğitim öğretim desteğine hak kazanan öğrenciler, özel okul tercihlerini 6-19 Eylül'de yapacak. Yerleştirme sonuçları 20 Eylül'de ilan edilecek. Eğitim ve öğretim desteği hakkı kazanan öğrencilerin, yerleştiği özel okula 21-26 Eylül tarihleri arasında nakil ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
- Özel okula teşvik başvuruları - Özel okula teşvik başvuruları Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2016-2017 eğitim öğretim yılı için özel okullara yönelik eğitim ve öğretim desteği başvuruları, 2 Eylül'e kadar alınacak.Tercih işlemi yapmaya hak kazanan öğrenciler 5 Eylül'de Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün internet sayfasında ilan edilecek. 2016-2017 eğitim öğretim yılında özel okullarda öğrenim gören ve görecek 75 bin öğrenciye ilk defa eğitim ile öğretim desteği verilecek. Daha önceki yıllarda destek almaya hak kazanan öğrencilerle birlikte 2016-2017 döneminde 340 bin öğrenci eğitim ve öğretim desteğinden faydalanmış olacak. Özel okullar MEBBİS modülü üzerinden, öğrenciler de kayıtlı bulundukları resmi ya da özel okullardan müracaatlarını yapabilecek. Eğitim öğretim desteğine hak kazanan öğrenciler, özel okul tercihlerini 6-19 Eylül'de yapacak. Yerleştirme sonuçları 20 Eylül'de ilan edilecek. Eğitim ve öğretim desteği hakkı kazanan öğrencilerin, yerleştiği özel okula 21-26 Eylül tarihleri arasında nakil ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
- Kapatılan özel okullar
MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün internet sayfasında yer alan duyuruya göre, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında ülke çapında kapatılan özel okul sayısı bin 17 oldu.

Duyuruda, kapatılan okullarda okuyan öğrencilerin nakil işlemleri için il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine müracaat edilmesi gerektiği anımsatıldı.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün internet sayfasından kapatılan özel okulların listesine ulaşılabilecek

Para ödeyerek kayıt yaptıranlar ise okul yönetimlerinden paralarının iade edilmesini isteyecekler. Yönetimleri iade etmezse veliler yargı yoluna başvurabilecek.

Bu okullardan nakil olacak öğrencilerin özel okula nakil olmaları durumunda nakil işlemleri günlük yapılacak. Resmi okullara nakil olacak ilköğretim öğrencileri de günlük nakil olacak. Resmi ortaöğretim okullarına nakil olacak öğrencilerin ise kontenjana bakılmaksızın ortaöğretim taban puanına göre günlük nakilleri yapılacak
- Kapatılan özel okullar MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün internet sayfasında yer alan duyuruya göre, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında ülke çapında kapatılan özel okul sayısı bin 17 oldu. Duyuruda, kapatılan okullarda okuyan öğrencilerin nakil işlemleri için il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine müracaat edilmesi gerektiği anımsatıldı. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün internet sayfasından kapatılan özel okulların listesine ulaşılabilecek Para ödeyerek kayıt yaptıranlar ise okul yönetimlerinden paralarının iade edilmesini isteyecekler. Yönetimleri iade etmezse veliler yargı yoluna başvurabilecek. Bu okullardan nakil olacak öğrencilerin özel okula nakil olmaları durumunda nakil işlemleri günlük yapılacak. Resmi okullara nakil olacak ilköğretim öğrencileri de günlük nakil olacak. Resmi ortaöğretim okullarına nakil olacak öğrencilerin ise kontenjana bakılmaksızın ortaöğretim taban puanına göre günlük nakilleri yapılacak
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >