Terör bu kez İngiltere'yi vurdu: 22 ölü, 59 yaralı

Terör bu kez İngiltere'yi vurdu: 19 ölü, 50 yaralı​
Terör bu kez İngiltere'yi vurdu: 19 ölü, 50 yaralı​

İngiltere'nin Manchester şehrinde bir konser sırasında iki patlama meydana geldi. İngiliz polisi, meydana gelen patlamalarda 22 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 59 kişinin yaralandığını açıklanırken, kurbanlarının büyük çoğunluğunun çocuk olduğu bildirildi. Terör saldırısını DEAŞ üstlendi

İngiltere'nin Manchester kentinde yer alan konser alanı Manchester Arena'da patlama oldu. Patlamada 22 kişi hayatını kaybederken, en az 59 kişi yaralandı.

Terör örgütü DEAŞ, İngiltere'nin Manchester kentindeki Arena konser salonunda gerçekleştirilen terör saldırısını üstlendi.

İngiltere'nin Manchester kentindeki konserde yaşamını yitiren ve yaralananların büyük çoğunluğu çocuk olduğu belirtiliyor.

Manchester polisinden yapılan açıklamada, "Bu bir terör saldırısıydı" ifadeleri kullanılırken, terör saldırısının ABD'li şarkıcı Ariana Grande'nin konser salonundaki etkinliğin bitiminin hemen ardından gerçekleştiği belirtildi.

Patlama sonrası konser alanındaki binlerce kişi tahliye edildi.

Manchester Arena'daki iki patlamanın nedeni araştırılıyor.

İçişleri Bakanlığı ve Manchester polisi acil toplantı halinde. Başkent Londra ve Manchester'da kriz masası oluşturuldu.

Manchester Arena'ya çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

"Çok sayıda kurbanın durumu ağır"

İngiltere Başbakanı Theresa May, Manchester Arena konser salonunda patlama yaşandığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Düşüncelerinin olayın kurbanları ve bundan etkilenenlerin aileleriyle olduğunu vurgulayan May, "Polisin korkunç bir terör saldırısı olarak gördüğü olayın tüm ayrıntılarının saptanması için çalışıyoruz." bilgisini paylaştı.

İngiltere Başbakan May, çok sayıda kurbanın durumunun ağır olduğunu açıklarken, saldırganın tek başına mı yoksa grup halinde mi hareket ettiğinin henüz belirlenmediğini ifade etti. May, İngiliz polisinin saldırganın kimliğini bildiğini söyledi.

Öte yandan, İngiltere'de yaklaşan erken seçim dolayısıyla gerçekleştirilecek seçim kampanyaları askıya alındı.

İngiliz polisinden açıklama

İngiliz polisi, Manchester kentinde bir konser salonunda yaşanan olayda 22 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 59 kişinin yaralandığını bildirerek, olayın terör saldırısı çerçevesinde ele alındığını duyurdu.

Manchester polisinden bölgedeki gelişmelerle ilgili yapılan açıklamada, kentin kuzeyindeki Manchester Arena konser salonunda ABD'li müzisyen Ariana Grande'nin konserinin bitiminde yerel saatle 22.35'te (TSİ 00.35) patlama yaşandığı iddiaları üzerine polisin olay yerine çağrıldığı belirtildi.

Polisin açıklamasında olayın nedenine ilişkin herhangi bir detaya yer verilmedi. Buna karşın açıklamada, "Şimdiye kadar 22 kişinin hayatını kaybettiği doğrulandı. Yaklaşık 59 kişi de yaralı. Polis, aksi bilinene dek bu durumu terörist olayı olarak ele alıyor." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca polis, kent merkezindeki katedralin bahçesinde bulunan şüpheli bir paketin de kontrollü şekilde patlatılacağını kaydetti.

Manchester Arena, Twitter'dan açıklama yaptı

Twitter'dan açıklama yapan Manchester Arena, olayların, konser alanının dışındaki halka açık alanda meydana geldiğini belirtti.

pic.twitter.com/cPwkQbrYp2

İddialar arasında; 13-18 yaşları arasında 50 çocuk, polis tarafından bir otele yerleştirilirken, çocuklarını bulmaları için ailelere sosyal medyadan çağrılarda bulunulduğu yer alıyor.

İngiltere halkı teröre karşı Twitter'dan dayanışma mesajları veriyor

İngiltere halkı #RoomForManchester (Manchester için oda) etiketiyle Twitter'da kalacak yer ya da en azından bir çaya ihtiyaç duyanlara evlerinin açık olduğu çağrısı yaptı. Ücretsiz taksilerle de terörden zarar görenlere evlere ücretsiz servis yapılacağı duyuruldu.

We have a spare room, we are in the city centre, if anyone can't get home. #manchester #roomformanchester

if anyone needs, I'm a tram ride away #roomformanchester

Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere'deki terör saldırısını kınadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İngiltere'de 22 kişi hayatını kaybettiği terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek “İngiltere devletinin ve İngiliz halkının acısını paylaşıyoruz. Terör örgütleriyle mücadelesinde tüm ülkeler gibi İngiltere'nin de yanında olduğumuzu burada ifade etmek isterim” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter hesabından İngiltere'deki saldırıyı kınadı

Manchester'daki terör saldırısını kınıyor, İngiliz Hükümetine ve halkına başsağlığı diliyorum.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moor Türk halkına teşekkür etti

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moor Twitter hesabından Türkçe tweetler paylaşarak İngiltere'ye taziyelerini ileten Türk halkına teşekkür etti.

Türk dostlardan #Manchester için gelen taziye mesajlarına çok teşekkür ediyorum. Derin takdirlerimi sunuyorum.+
+Türkler ve Britanyalılar acı verici terörizm deneyimini paylaşıyor. Beraber üstesinden geleceğiz.+
+Pek çok Türk #Manchester’ı iyi bilir. Pek çoğu orada okumuştur.+
+Onlar aynı zamanda şunu da bilirler ki bu büyük kent sindirilemeyecek. Tıpkı İstanbul, Ankara, Kayseri, Gaziantep gibi.

Ariana Grande büyük bir trajedinin yaşandığı konser sonrasında kişisel Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

broken. from the bottom of my heart, i am so so sorry. i don't have words.

Grande, "Kırıldım, kalbimin en dibinden. Çok çok üzgünüm. Söyleyecek sözüm yok." ifadelerini kullandı.

İşte olay anından ilk görüntüler...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >