Terör örgütü El Kaide lideri Usame bin Ladin'in annesi konuştu: Annesini çok seven iyi bir çocuktu

Alia Ghanem
Alia Ghanem

Terör örgütü lideri Usame bin Ladin'in öldürülmesinin üzerinden tam 7 yıl geçerken, terör elebaşının annesi The Guardian’a konuştu. Ladin’in annesi oğlu Usame bin Ladin için “Çok iyi bir çocuktu ve beni çok severdi'' dedi.

2 Mayıs 2011 tarihinde Amerikan birlikleri tarafından yapılan bir operasyonla öldürülen terör örgütü El Kaide lideri Usama bin Ladin’in annesi Alia Ghanem The Guardian’a konuştu.

  • Ladin için, ''Çok iyi bir çocuktu ve beni çok severdi'' vurgusu yapan Alia Ghanem, Usame'nin çekingen bir çocuk olduğunu, ama 20'li yaşlarında güçlü ve gözü kara dindar bir kişiliğe büründüğünü, bu değişimin iktisat eğitimi için Cidde'deki Kral Abdülaziz Üniversitesi'ne girmesiyle başladığını anlattı. En büyük oğlunun üniversitede çok çalışkan bir öğrenciyken beynini yıkayan ve yaşam biçiminin değişmesine yol açan kişilerle tanıştığını söyleyen anne, ''Bir tarikat gibiydiler. Onların güttükleri dava için paraları vardı. Usame'ye hep onlardan uzak durmasını söyledim, o da bana ne işler karıştırdığını hiç itiraf etmedi, çünkü beni çok severdi'' dedi.

Dünyaya ilk getirdiği çocuğun hep uzakta olmasının kendisinin yaşamını zorlaştırdığını dile getiren Alia, Usame'yi son kez 1999'da Afganistan'da gördüklerini söyledi.

Alia Ghanem, oğlu Ahmed ile birlikte (Fotoğraf: The Guardian/David Levene)
Alia Ghanem, oğlu Ahmed ile birlikte (Fotoğraf: The Guardian/David Levene)

O yıl Usame'yi Afganistan'ın Kandahar kentindeki üssünde iki kez ziyaret etmişler. Alia ''Havaalanı yakınında Ruslardan ele geçirdikleri bir yerdi. Usame bizi ağırladığı için çok mutluydu, her gün bizi gezdirdi, hatta bir hayvan öldürüp bizim için ziyafet verdi ve herkesi çağırdı'' dedi.

“Usema’nın eylemlerinden utanç duyuyorum”

Usame'nin üvey erkek kardeşi Ahmed ise annesinin en büyük oğlunu çok sevdiği için gerçekleri inkar ettiğini söyledi. Ahmed, ABD'yi vuran 11 Eylül saldırılarının haberleri gelir gelmez gerisinde Usame'nin olduğunu ailenin anladığını, en büyüğünden en küçüğüne bütün kardeşlerinin Usame'nin eylemlerinden utanç duyduğunu ve bunun korkunç sonuçlarıyla karşılaşacaklarını bildiklerini anlattı diyerek saldırıların ardından Ladin ailesinin tüm üyelerinin Suudi Arabistan'a çağrıldığını, yetkililer tarafından sorgulandığını, resmi gözetim altına alındığını, bir süre seyahat ve ülkeden çıkış yasağına maruz kaldığını belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >