Türkiye F-35'e alternatif olarak jet filosu mu kuruyor?

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar F-35 tartışmasında "Milli Müşterek hedeflere yönelebiliriz" dedi.
Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar F-35 tartışmasında "Milli Müşterek hedeflere yönelebiliriz" dedi.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir'in "Milli Muharip Uçakları görev tanımlarında değişiklikler olabilir.MMU'nun A.B.C modelleri gelebilir" açıklamalarında bulundu. GZT.com olarak Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ile akıllara gelen "Türkiye F-35'e alternatif olarak jet filosu mu kuruyor?" sorusuna yanıt aradık. Ağar açıklamasında"Milli Müşterek hedeflere yönelebiliriz" dedi.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir'in F-35'lere alternatif konusuna ilişkin yaptığı konuşmada MMU'lara dikkat çekmişti. GZT.com Editörü Şifa Kaymak, Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar'a Savunma Sanayi Başkanı'nın konuşmalarının ne anlama geldiğini sordu. Detaylar haberimizde.

"Milli Müşterek hedeflere yönelebiliriz"

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar konuya ilişkin "Milli Muharip Uçakları'nın görev tanımları değişir derken aslında çok önemli bir konuya karşılık geliyor.Bundan sonraki jeopolitik ve jeostratejik yapılanmamızı Milli hedeflere veya Milli müşterek hedeflere yöneltebiliriz demek. Burada "NATO'dan bağımsız bir diğer eksenlerle de iş birliği yapabiliriz" manası çıkıyor" dedi.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar
Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar

"Türkiye'yi tahrik ediyorlar"

"Türkiye doktrin değişikliğine gidebilir"

Ağar, Savunma Başkanı'nın açıklamalarını değerlendirerek "Türkiye'ye karşı terör örgütleri hem doğrusal hem asimetrik şekilde desteklendi. Açıkçası 2014'e kadar asimetrikti.Temel insan hakları ve özgürlükler adı altında PKK'nın kendi ülkelerini kullanmaya başlamalarına izin verdiler.Dolayısıyla 2014'ten sonra bu doğrusallaştığını gösterdi. Eğitim, silah, teşkilatlanma ve maddi olarak destek verdiler. Türkiye buradan sonra jeopolitik kartlarını kullanmaya başladı. S-400'den sonra şimdi MMU nasıl kullanılacağını gösteren doktrin göndermesi var. Türkiye burada doktrin değişikliğine gidebileceğinin sinyalini veriyor. Türkiye farklı eksenlerle işbirliği ve bağımsız görev tanımlanmaları yapabilir. MMU'ları kendi Milli hedeflerimiz doğrultusunda kullanabiliriz. Konjektürlere bağlı olarak NATO görevlerinde de kullanabiliriz.En önemlisi Milli Müşterek angajmanlara da girebileceğimizin sinyali veriliyor.Türkiye bir şekilde bunların çaresini bulacaktır" açıklamalarında bulundu.

Abdullah Ağar konuşmalarına şöyle devam etti;

"Biz değil hatayı onlar yapsın"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >