Abdullah Ağar: Türkiye ve Erbil işbirliğiyle bedel ödetmeli

Erbil saldırısının gerçekleştiği restorandan bir kare
Erbil saldırısının gerçekleştiği restorandan bir kare

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Erbil'deki Başkonsolosluk çalışanlarına yönelik saldırının failinin yakalanmasına ilişkin GZT.com'a önemli açıklamalarda bulundu. Ağar "Türkiye ve Erbil işbirliğiyle bedel ödetmeli" dedi.

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’nda görevli diplomatlara yönelik saldırı gerçekleşmiş Türk diplomat Osman Köse şehit olmuştu.Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, GZT.com Editörü Şifa Kaymak'a Erbil saldırganının yakalanmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Bağlantılar ortaya çıkarılmalı"

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar konuya ilişkin "Irak'ın Kuzeyindeki yerel yönetimin ortaya çıkan hassasiyeti iyi görüp bu cinayeti engelleyememiş olsa dahi faillerin yakalanmasıyla ilgili büyük bir çaba sarf etti.Bu noktada da şeffaf bir tavır ortaya koydular.Katillerin yakalanmış olması yetmiyor.Gerçekleştirilen diplomatik suikastın hangi niyetle işlediklerini tespit edip bağlantılarını ona göre bir karşı etki üretilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Erbil'de Türk Başkonsolosluk çalışanını şehit eden terörist Mazlum Dağ
Erbil'de Türk Başkonsolosluk çalışanını şehit eden terörist Mazlum Dağ

"Türkiye ve Erbil işbirliğiyle bedel ödetmeli"

Abdullah Ağar bu suikastın PKK üzerinden bir cinayete dönüştüğünü belirterek, "Cinayet laf olsun torba dolsun diye işlenmedi.Özellikle Türkiye ile yerel yönetim arasındaki ilişkileri ve Türkiye'nin ortaya koymuş olduğu etkiyi göz önünde bulundurularak mesaj verilmek istendi. Bunun kesinlikle bedel ödetilmesi gerekiyor.Bu bedel ise terörle mücadelede bölgesel iş birliği ile karşılık vermek.Belli ki birileri Türkiye ile Erbil arasındaki bu ilişkiden son derece rahatsız" ifadelerini kullandı.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar
Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar

Öte yandan Ağar, "PKK bir şekilde Erbil'i ve Erbil alanlarını çok rahatlıkla kullanabiliyor.Bu bir şekilde Erbil yönetimine de faydası olacak şekilde de mücadele edilmesi gerekiyor" dedi.

  • Ne olmuştu?
  • Irak'ın Erbil kentinde Türk konsolosluk çalışanlarının olduğu restorana silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda bir konsolosluk çalışanımız şehit olmuştu. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden biri öldürülürken, diğerlerini arama çalışmaları sürüyordu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >