Tesla 3 anahtarsız geliyor: Akıllı telefonlardaki uygulamayla çalışacak

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Tesla, otomobil sektörüne yıldırım gibi düşecek yeni bir hamle daha yaptı. Tesla uygulamasıyla telefonunuzu kullanarak arabanızı çalıştırabilir, kapıların kilidini açık ya da kapalı hale getirebilirsiniz.

Elektrikli otomobil pazarını iyice geliştirmesi, daha fazla kullanıcıya ulaşması beklenen Tesla’nın Model 3 otomobili yenilikleriyle birlikte geliyor. Tesla son özelliğiyle yine çarpıcı bir etki yapmayı hedefliyor. Aracın baz modelinde 0-100 km/s hızlanması 6 saniyenin de altına iniyor. Daha üst modeller için bu hızlanma süresinin daha da aşağı çekileceği bilinirken aracın menzili en az 346 km olacak. Tesla’nın temel amacı bu rakamların da ötesine geçerek çığır açmaya devam etmek olarak nitelendiriliyor. Model 3 de tıpkı Model S gibi arkadan çekişli ve 4x4 versiyonuyla gelecek. Model S’de bulunan 17 inç dikey ekranın aksine Model 3, 15 inçlik yatay bir ekranla satışa sunulacak.

Tesla Model 3, bu özellikleri ve daha birçok farklı yeniliğiyle benzersiz bir elektrikli otomobil olarak karşımızda. Ancak bu özellikler arasında en dikkat çekici olanı şüphesiz akıllı telefonun araç anahtarı olarak kullanılabilmesi. Araç, kimliğinizi iletmek, kilit açmak ve aracın çalışması-durması için akıllı telefonunuzdaki Tesla uygulamasını açmanız yeterli. Model 3, cihazınızla iletişime geçip orada olduğunuzu anlayabilmesi için Bluetooth LE teknolojisini kullanacak. Model 3'te, Tesla tasarımları arasında daha önce olmayan şeyler de var. Fiziksel düğmelerin asgariye indirilmesi ve gösterge panelinin kaldırılması gibi teknik özellikler Model 3 ile ilk kez karşımıza çıkıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >