Tesla Akıllı Çağırma özelliği tekerlekli sandalye kullananlar için faydalarını kanıtladı

Tesla
Tesla

● Tesla'nın Akıllı Çağırma özelliği uzun süredir 'sağlıklı çalışmadığı gerekçesiyle' eleştirilere maruz kalıyor.

● Bir YouTube kanalında yayınlanan video, Tesla'nın bu özelliğinin aslında ne kadar önemli ve konforlu olduğunu kanıtlıyor.

● Sürücülerin bulundukları bölgelere araçlarını çağırmalarını sağlayan sistem, hemen herkes için olduğu gibi engelli bireyler için de hayatı kolaylaştırıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Tesla'nın yeni 'Smart Summon' yani 'Akıllı Çağırma' özelliği, pratikolmadığı için epey eleştirilmişti. Ama yayınlanan yeni bir video, tekerlekli sandalye kullananlar için özelliğin ne kadar faydalı olduğunu kanıtlıyor.

Akıllı Çağırma özelliği Tesla'ların bulunduğunuz bölgeye kadar otonom modunda gelmesini sağlıyor.
Akıllı Çağırma özelliği Tesla'ların bulunduğunuz bölgeye kadar otonom modunda gelmesini sağlıyor.

Akıllı Çağırma nedir?

Tesla otomobil sahipleri, arabalarını sıkışık bölgelerde ya da otoparklarda park etmek için otonom modunu kullanıyor. AkıllıÇağırma ise bu sistemi bir adım öteye götürerek mesafeyi olabildiğince uzatıyor. Daha önceden yalnızca birkaç metre mesafede sürücünün yanına gelebilen Tesla, yeni versiyonla birlikte çok daha geniş bir kapsam alanına kavuştu. Yani artık sürücüler Tesla'ları çok uzak bir noktadan bulunduğu bölgeye çağırabiliyor.

Elon Musk: Akıllı Çağırma Tesla virali oldu

Geçen ay test amaçlı olarak filoda bu sistemi test eden Tesla, geliştirilmesi gereken noktalarda önemli güncellemeler yaptı. Elon Musk, bu aşamadan sonra sistemin çok fazla kullanıldığı açıklayarak, Akıllı Çağırma özelliğinin aslında Tesla virali haline geldiğini belirtti.

Ama tüm bunlara rağmen sürücüler Akıllı Çağırma sisteminde yine belirli hatalar buldu. Zaman zaman ufak-tefek kazalara sebep olan Akıllı Çağırma özelliğinin yayaları algılamakta da güçlük çektiği zamanlar oldu. Yine de güncellemelerle bu problemlerin ortadan kaldırılabileceğini bilmek gerekiyor.

Ayrıca, Jerry Rig Everything isimli YouTube kanalında yayınlanan video, aslında Tesla'nın Akıllı Çağırma teknolojisinin hangi aşamada olduğunu detaylarıyla gösteriyor.

Tesla Model X'i test eden tekerlekli sandalyeli sürücü, aslında aracın bu noktada ne kadar konfor sunduğunu da özellikle belirtiyor. Akıllı Çağırma özelliğiyle Tesla'yı bulunduğu yere kadar getirten engelli sürücü, yeni sistemin başarısını net şekilde göstermiş oldu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >