Tesla, belgelerin çalındığı iddiasıyla elektrikli otomobil üreticisi Rivian'ı dava etti

Tesla
Tesla

Pandemi döneminde agresif bir karar alarak üretime tekrardan başlayan Tesla, yatırımlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor.

Semi ve Cybertruck isimli kamyonlarında kapasiteyi artırmak için Austin'e yeni fabrika kurulacağını duyuran şirket, eski çalışanların bilgileri sızdırdığını iddia ederek elektrikli otomobil üreticisi Rivian'ı dava etti.

Konuyla alakalı açıklamalar yapan Rivian, iddiaların temelsiz olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde yılın ikinci çeyrek raporlarını paylaşan Tesla, bir yandan da yatırımlarıyla gündeme geliyor. Şirket, Semi ve Cybertruck kamyonetleri için Austin'e yeni fabrika kurma hazırlığında. Ancak şirket bu kez bambaşka bir konuyla tekrardan gündemde.

Elektrikli otomobil üreticisi, aynı kulvardaki Rivian'a dava açtı. Davanın sebebi ise ticari sırlara erişmesi olarak belirtiliyor. Yani aslına bakılırsa ulaşılan belgelere göre Rivian, Tesla'nın ticarisırlarınaerişmiş.

Tesla, eski çalışanlarının Rivan'a şirketin gizli bilgilerini sızdırdığını iddia ediyor.
Tesla, eski çalışanlarının Rivan'a şirketin gizli bilgilerini sızdırdığını iddia ediyor.

Tesla aslına bakılırsa çalışanların diğer şirketlere transferinde bile içten içe kaygı duyuyor.

Ama yine de yapılan açıklamalar bu yönde değil. Şirket, çalışanların farklı şirketlere geçişlerinde herhangi bir sorun olmadığını ancak Rivian konusunda durumun farklı olduğunu ifade ediyor.

Tesla'ya göre Rivian, işten ayrılacak Teslaçalışanındanbelgelerisızdırmasını istiyor. Yapılan araştırmalar sonucunda üç kişinin gizli bilgileri Rivian'a aktardığı belirtiliyor.

Bu iddialar üzerinde Rivian da bir açıklama yapıyor ve aslında bu iddiaların aslında asılsız olduğunu ifade ediyor. Engadget'a yapılan açıklamada ise konu daha da detaylandırılıyor. Şöyle ki:

    Rivian, tamamen görev odaklı ekiplerin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Uzun süreli mühendislik, tasarım ve stratejiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yani iş modelimiz tamamen bu zemine bina edilmiş durumda. Davadaki iddialar asılsızdır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >