Tesla otomatik park yardımı özelliğini aktif etti

Tesla otomatik park
Tesla otomatik park

Tesla, şimdilik yalnızca ABD'deki otomobiller için Enhanced Summon adını verdiği otomatik park yardımı özelliğini aktif etti. Böylece sürücüler araçlarını park ettikleri yerden yalnızca Tesla mobil uygulaması sayesinde yanına çağırabiliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Tesla otomobiller akıllı telefonlarda olduğu gibi her güncellemeyle yepyeni özellikler kazanıyor. Son olarak, Elon Musk'ın geçen sene bahsettiği otomatik park yardım özelliği de güncellemeyle Tesla'lara eklenmiş durumda.

Embed kodunuz eklendi

Tesla sahipleri özelliği denemeye başladı bile

Şu anda yalnızca ABD'deki araçlarda kullanılabilen özelliğin ilerleyen dönemlerde diğer ülkelerdeki otomobiller için de aktif olacağı belirtiliyor. Peki ama bahsi geçen bu otomatik park yardımcısı aslında ne anlama geliyor?

Enhanced Summon olarak isimlendirilen özellik kısaca sürücülerin araç dışındayken de park yapabilmesini sağlıyor. Ayrıca sürücü aracı park ettiği yerden Tesla mobiluygulamasıyla kolayca çıkartabiliyor. Bunun için yalnızca 150 metre sınırı var. Yani araç park edildiği yerden 150 metreye kadar sürücünün bulunduğu uygulama sayesinde gidebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >