Tesla, yayınladığı kısa videoda Çin'deki fabrikada Model 3 üretimini gösteriyor

Tesla Şangay
Tesla Şangay

Tesla, Pazartesi günü Şangay'daki Gigafactory'de otomobil üretiminin hızlandırılmış halini gösteren 48 saniyelik bir kısa video yayınladı.

Videoda tek bir Model 3 araç üreten toplamda sekiz robot görülebiliyor. Electrek, Musk'ın küresel üretimi daha çok otomasyona kaydırmak istediğine dikkat çekiyor.

Tesla'nın küresel çaptaki başkan yardımcısı, Şangay fabrikasının ikinci çeyrek sonuna kadar yılda 200 bin otomobil üretilebileceğini tahmin ediyor.

Tesla, hafta sonu yayınladığı yeni bir videoda, Şangay fabrikasında üretim yapılırken Model 3'leri gösteriyor. ABD Merkezli elektrikli otomobil üreticisinin 48 saniyelik hızlandırılmış videosu, Musk'ın 'uzaylı dretnotu' olarak nitelendirdiği şeye bir bakış sağlıyor.

Videoda tek bir Model 3 araç üreten toplamda sekiz robot görülebiliyor. Musk, şirketin odağını küresel üretime, dünya çapında ek otomobil fabrikaları kurmaya ve giderek artan bir şekilde otomobil üretimine kaydırmak istiyor.

Yılda 200 bin otomobil üretmesi bekleniyor.

Videoda, Tesla'nın Şangay'daki fabrikasındaki sekiz robot görülebiliyor.
Videoda, Tesla'nın Şangay'daki fabrikasındaki sekiz robot görülebiliyor.

Tesla'nın Kasım 2019 itibariyle otomobil üretimine başladığı Shanghai Gigafactory'si, Tesla'nın üretimi büyütmek ve kârlılığı sürdürmek için hayati önem taşıyor.

Konuyla alakalı olarak Tesla Global Başkan Yardımcısı Tao Lin, Xinhua Haber Ajansı ile yaptığı röportajda, Şangay fabrikasının ikinci çeyrek sonuna kadar yılda 200 bin otomobil üretebileceğini tahmin ettiğini söyledi.

Çin'de bu sene koronavirüs nedeniyle çok fazla aksilik yaşandı ve fabrikalar birkaç kez geçici olarak kapatıldı. Teslimatlarda yaşanan gecikmeler, Elon Musk'ın fevri bir karar alarak her şeye rağmen fabrikaları tekrardan açmasıyla sonuçlandı.

Bu arada, tesisin inşaatının başlamasından sadece 11 ay sonra Model 3'ün ihraç edilmeye başlaması da önemli detaylar arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >