Tesla'dan otomotiv dünyasında çığır açacak proje

Güneş enerjisiyle ısınan evlerden sonra, şimdi de güneş enerjisiyle çalışan otomobiller. Tesla, aynı evlerdeki gibi otomobillerin üstünü de güneş panelleriyle kaplamayı planlıyor.

Geçtiğimiz aylarda kardeş şirketi SolarCity ile işbirliği anlaşmasına vararak evlerin çatılarının kaplamak için mikro güneş panelleri geliştiren Tesla'nın yeni projesi ise; otomobilleri güneş panelleriyle donatmak.

Tesla'nın sahibi Elon Musk Twitter'dan yaptığı açıklamada, yakında otomobillere güneş enerjisi paneli ekleme projesinin gündemlerinde olacağını belirtti. Evler için üretilen mikro panellerin otomobiller için de kullanılabileceğinin altını çizen Musk, bu sayede elektrikli araçların şarj olmadan daha uzun mesafeler kat edebileceğini belirtti.

Öte yandan Elon Musk "Model 3' için özel bir cam tavan opsiyonu belirledik". diyerek sözlerini noktaladı. Bu durum, yeni nesil otomobillerin daha fazla camla kaplı bir tasarıma sahip olacağının habercisi olabilir. Güneş enerjili otomobillerin ne zaman piyasaya çıkacağı ise henüz belli değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >