Tesla'nın fabrikada yaşanan kazaları gizlediği iddia ediliyor

Tesla
Tesla

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Kaliforniya'daki fabrikada yaşanan kazaların üstünü örttüğü ve gizlediği iddia ediliyor. Konuya ilişkin detaylar ve şirket sözcüsünün açıklaması haberimizde.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geçtiğimiz haftalarda Kaliforniya'daki fabrikada yaşanan yaralanmalar sebebiyle sık sık gündeme gelmişti. Son olarak şirketin bu yaralanmaları gizlemek için çaba sarf ettiği de ortaya çıktı.

Kaliforniya İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresi, yaptığı açıklamada ciddi işçi yaralanmalarının yasal zorunluluk sebebiyle bildirilmesi gerektiğini ifade ederken Tesla'nın herhangi bir bilgi vermediğini belirtiyor.

Tesla'nın işçi yaralanmalarını gizlediği yönündeki bilgileri ise şirket sözcüsü yalanladı.
Tesla'nın işçi yaralanmalarını gizlediği yönündeki bilgileri ise şirket sözcüsü yalanladı.

Peki ama Tesla fabrikasında tam olarak neler yaşanıyor?

Şirkette büyük oranda üretimi hızlandırabilmek adına çalışmalar yapılıyor. Dolayısıyla çalışanların hızını artırma çabaları beraberinde hataları ve yararlanmaları getiriyor. Tesla da bu sebeple basına herhangi bir bilgi sızmasını istemiyor.

Konuyla alakalı açıklama yapan Tesla sözcüsü, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek şirket tarihinde hiçbir zaman yararlanmalar konusunda eksik beyanda bulunmadıklarını ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >